Interessant:

Systeeminstellingen: grote invloed op batterijduur smartphone

nieuws 7 april 2015 om 12:49

De systeemstellingen van je smartphone hebben grote invloed op de batterijduur van het toestel. Van sommige instellingen is dit meteen duidelijk, maar Finse wetenschappers hebben ook de minder duidelijke invloeden in kaart gebracht.

Sommige systeeminstellingen hebben een directe en significante invloed op de energieconsumptie (en dus batterijduur), zoals schermhelderheid en netwerkconnectiviteit. De energie-impact van systeeminstellingen en hun combinaties, zoals de combinatie van roaming, veel warmte-afgifte en een zwak bereik, zijn veel lastiger te voorspellen. Uit onderzoek van Finse wetenschappers op basis van datasets van meer dan 150.000 smartphones en tablets blijkt echter dat deze combinaties wel degelijk veel invloed kunnen hebben op de batterijduur van smartphones.

Op basis van hun onderzoek hebben de wetenschappers een energiemodel voor systeeminstellingen ontworpen, waarmee elke smartphonegebruiker gepersonaliseerde, praktische energieaanbevelingen kan worden gegeven. Verder blijkt uit het onderzoek dat als het WiFi-signaal met slechts één balkje daalt, dit kan worden zorgen voor een verminderd accuduur vermogen van 13 procent. Veel warmte-afgifte kan zorgen voor een mindere batterijduur van maar liefst 50 procent, en de hoge temperatuur is niet altijd gerelateerd aan de belasting van de processor. Verder is het in de meeste gevallen beter te kiezen voor automatische schermhelderheid dan deze handmatig in te stellen.

Celluar-news