Interessant:

Sony breidt Alpha-lenzenassortiment uit

nieuws 31 maart 2015 om 09:34

Sony biedt fotografen meer creatieve opties met de introductie van vier nieuwe full-frame E-mount lenzen voor haar compact systeemcamera-segment.

Sony introduceert vier nieuwe full-frame lenzen, twee full-frame converters en twee APS-C converters, allen met E-mount bevestiging. De SEL35F14Z (full-frame groothoek), met een minimum brandpuntafstand van slechts 0,3 millimeter is de eerste E-mount lens met een extra snelle F1.4 9-bladige diafragmaopening: ideaal voor scherptediepte effecten (bokeh). Een speciale diafragmaopening-ring kan gebruikt worden voor soepele, continue bediening of met klik-stops die voor het maken van foto-opnames. Het stof- en vochtbestendige ontwerp zorgt voor een betrouwbare bediening bij het maken van buitenopnames. De SEL35F14Z is vanaf eind maart te koop voor 1.700 euro.

De SEL90M28G is de eerste mid-telezoom macro binnen de E-mount familie en is voorzien van een ingebouwde Optical SteadyShot (OSS)-beeldstabilisatie. Hiermee worden gedetailleerde beelden gemaakt tot 1:1 vergroting, ook als uit de hand gefotografeerd of gefilmd wordt. Het soepele, geruisloze Direct Drive SSM (DDSSM)-mechanisme zorgt voor nauwkeurige focuspositionering, wat cruciaal is voor macrofotografie. Er is ook een focus-holdknop en een verschuifbare focusring, die onmiddellijk omschakelt tussen handmatige en automatische focus. Dankzij de stof- en vochtbestendigheid kan je rekenen op betrouwbare close-ups in de regen. De SEL90M28G is vanaf eind juni te koop voor 1.150 euro.

Sony breidt Alpha-lenzenassortiment uit
Sony breidt Alpha-lenzenassortiment uit

De SEL24240 (full-frame zoom) biedt 24-240 mm bereik (10x zoom) envan deze full-frame telezoom de ideale reispartner, die brandpuntafstanden van groothoek tot telezoom aankan, zonder dat je extra lenzen mee hoeft te nemen. Zoals alle nieuwe FE (full frame)-lenzen heeft de SEL24240 een stof- en vochtbestendig ontwerp. Daarnaast kan je rekenen op Ingebouwde Optical SteadyShot (OSS)-beeldstabilisatie. De SEL24240 is vanaf eind maart te kopo voor 1.000 euro.

De SEL28F20 (full-frame groothoek prime) is een full-frame 28 mm groothoekobjectief met een heldere F2.0 maximum lensopening, ideaal voor het maken van opnames vanuit de hand bij schaars licht. Het interne focusmechanisme wordt aangedreven door een geavanceerde lineaire aandrijving, voor een geruisloze autofocus, terwijl de lenslengte in zijn geheel constant blijft tijdens het scherpstellen. Voor perspectieven met nog meer groothoek is er de optionele SEL075UWC ultrabrede converter en de SEL057FEC Fisheye converter, waarmee de beeldhoek vergroot wordt tot 21 mm, respectievelijk tot 16 mm fisheye omgevormd wordt, met volledige 180 graden dekking. De SEL28F20, SEL075UWC en SEL057FEC zijn vanaf eind april te koop voor respectievelijk 450 euro, 250 euro en 310 euro.

portablegear.nl