Interessant:

TCL opent 5G-onderzoekslaboratorium

nieuws 19 maart 2015 om 10:55

Het Chinese TCL Communication Technology Holdings Limited - eigenaar van het Alcatel OneTouch-merk - opent een 5G-onderzoekslab in Parijs.

Het Franse onderzoekslaboratorium is een nieuw onderdeel binnen het netwerk van innovatielabs, dat bestaat uit incubatorprogramma's in Frankrijk en de Verenigde Staten, en een lab voor het snel creëren van prototypes in China. Innovatie wordt ook gevoed door samenwerking met industriële partners en universiteiten in Frankrijk. Een van de activiteiten van het nieuwe lab is het ontwerpen van een referentieontwerp voor een 5G-gebruiks-device. Daarmee zijn samenwerking en experimenten met andere partijen op Europees en wereldwijd niveau verder te versterken. Het nieuwe lab levert op de middellange termijn een bijdrage aan het demonstreren van applicaties die zijn ontwikkeld met start-ups binnen het Innovation Accelerator-programma van TCL Communication.

Alain Lejeune, vicepresident Worldwide Mobile Division van TCL Communication: "Wij zijn erg enthousiast over deze lancering van het 5G-lab, waarmee we in het device-tijdperk bijdragen aan 5G-innovatie. Als een grote speler op het gebied van devices is het onze plicht sterk bij te dragen aan innovatie en aan het inspelen op klantverwachtingen."

"Wij zijn erg enthousiast over de lancering van het researchplan van TCL in de regio Parijs", zegt Sabine Enjalbert, CEO van Paris Region Entreprises. "Toegang tot innovatie en technologie is de kern van de missie van Paris Region Entreprises. Daarom sluit TCL met zijn filosofie van het leveren van een betaalbare smartphone aan wereldwijde consumenten zo goed aan bij onze organisatie."

5G zal binnen enkele jaren waarschijnlijk 4G (LTE) opvolgen als nieuwe netwerkstandaard voor mobiel internet met nog hogere datasnelheden.

portablegear.nl