Interessant:

Emporia onthult SELECT en CLASSIC

nieuws 2 maart 2015 om 11:11

Emporia heeft op het Mobile World Congress 2015 haar assortiment seniorentelefoons uitgebreid met twee nieuwe clamshell-instapmodellen: de SELECT en CLASSIC.

De Emporia CLASSIC is een klassieke clamshell-telefoon met eenvoudige functionaliteiten voor ouderen. Het toestel is geschikt voor bellen, sms'en en foto's maken. Het 2,4-inch grote kleurendisplay en de grote toetsen bieden veel gebruiksgemak. Het toestel ondersteunt 3G en is uitgevoerd in het zwart en weegt slechts 100 gram.

Emporia CLASSIC
Emporia CLASSIC

De Emporia SELECT is een traditionele telefoon met een elegant clamshell-design. Het 2,4-inch kleurendisplay en de grote toetsen bieden veel gebruikersgemak voor oudere gebruikers. Als het toestel is dichtgeklapt, wordt op het display aan de buitenzijde de tijd en de naam van een binnenkomend gesprek getoond. Het toestel beschikt verder over een 2-megapixel camera, MMS-functionaliteit en een microSD-kaartslot. De SELECT ondersteunt 3G, weegt slechts 110 gram en komt met een 1.300 mAh batterij. Het toestel is uitgevoerd in het zwart of in het bruin.

Emporia SELECT
Emporia SELECT

Naast de CLASSIC en SELECT kondigde Emporia nogmaals de Emporia EUPHORIA (een traditioneel candybar-model met grote toetsen, 3G-support, een 2,4-inch kleurendisplay, een microSD-kaartslot en een 2-megapixel camera) en de Emporia SMART aan, die vorig jaar ook wel op het Mobile World Congress 2014 werden gepresenteerd maar nog steeds niet op de markt zijn gekomen. De Emporia SMART is een smartphone voor 55-plussers, met een 4,5-inch touchscreen, Android, GPS en een camera. Bijzonder aan de SMART is de meegeleverde touch-cover (en styluspen), waarmee de telefoon eenvoudig te transformeren is van featurephone naar smartphone en omgekeerd.

Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Emporia-telefoons in Nederland.

Emporia (PDF)