Interessant:

Icarus introduceert easyphone (P400BK) voor senioren

nieuws 13 februari 2015 om 13:57

Icarus, bekend van de e-readers, introduceert in Nederland de easyphone (P400BK), een smartphone die specifiek is ontworpen voor senioren.

De Icarus easyphone draait op het Android 4.2, maar heeft een speciaal door Icarus ontwikkelde gebruikersinterface met grote iconen, eenvoudige navigatie door de opties en snelkeuze voor de belangrijkste contacten. Daarnaast beschikt de telefoon over een aantal handige eigenschappen. Als eerste is er de ingebouwde zaklamp (met twee LEDs) die door middel van een schuifknop eenvoudig in- en uit te schakelen is. 

Ten tweede is er de SOS-functie. De gebruiker kan een aantal 'noodcontacten' instellen. Is er sprake van een noodsituatie, dan is het verschuiven van de SOS-knop voldoende om een luid alarm te laten afgaan, automatisch verbinding te maken met de contactpersoon, en een bericht naar de contactpersoon (of meerdere personen) te sturen met daarin de lokatie waar de gebruiker zich bevindt (dankzij de ingebouwde GPS).

Dankzij Android 4.2 en de voorgeïnstalleerde Google Play Store kunnen alle Android-apps geïnstalleerd worden. Denk hierbij aan games, social media apps en meer. Daarnaast zijn alle geavanceerde functies van Android beschikbaar, maar je wordt niet direct overladen door alle opties die dit besturingssysteem biedt. De easyphone beschikt tot slot over een 4-inch touchscreen, een 1GHz dual-core processor, 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een camera aan de achterzijde (5-megapixel) en voorzijde (3-megapixel), GPS en Bluetooth.

De Icarus easyphone (P400BK) wordt simlockvrij geleverd voor een adviesprijs van 129,95 euro.

Icarus easyphone (P400BK)
Icarus easyphone (P400BK)

portablegear.nl