Interessant:

Olympus onthult OM-D E-M5 Mark II en TOUGH TG-860

nieuws 6 februari 2015 om 11:02

Olympus presenteert de OM-D E-M5 Mark II, een nieuwe Micro Four Thirds-systeemcamera, en de TOUGH TG-860, een robuuste outdoor-camera. Beide modellen zijn voorzien van een kantelbaar display.

De Olympus OM-D E-M5 Mark II beschikt in vergelijking met de voorgaande OM-D E-M5 over een betere 5-assige beeldstabilisatie en uitgebreidere filmmogelijkheden. Dit model biedt een uitvouwbaar en draaibaar touchscreen, een geintegreerde 3-inch elektronische viewfinder en een spatwaterbestendige behuizing. De 16-megapixel Live-MOS Micro Four Thirds-sensor in combinatie met de Olympus TruePic VII-beeldprocessor zorgt voor een heldere beeldkwaliteit, ook bij weinig licht. Dankzij het uiterst precieze 5-assige beeldstabilisatie­systeem kun je foto's met een extreem hoge resolutie maken waardoor de E-M5 Mark II voor een 40-megapixel beeld met geweldige details en een ongekende scherpte zorgt. De OM-D E-M5 Mark II ondersteunt WiFi en een remote control-functie. Daardoor kan je de camera, middels de Olympus Image Share-app, bedienen vanaf je Android- of iOS-smartphone of -tablet. 

De Olympus OM-D E-M5 Mark II is vanaf eind februari te koop in het zwart of wit. Een losse body kost 1099 euro. Daarnaast komt dit model beschikbaar in verschillende kits met M.ZUIKO-objectief, vanaf 1299 euro. Alle kits worden geleverd met een externe spatwaterdichte FL-M3 flitser, die draai- en kantelbaar is.

Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

De Olympus TOUGH TG-860 is een robuuste outdoor-camera, die waterdicht is tot 15 meter, bestand tegen vallen tot 2,1 meter, en een druk van 100 kilogram en temperaturen tot -10 graden Celsius overleeft. Deze opvolger van de TOUGH TG-850 biedt daarnaast een ultragroothoeklens, een 5x optische zoom, een groot bedieningsgemak en een kantelbaar scherm dat zich prima leent voor selfies. Dankzij meerdere ontspanknoppen kan je op elk moment haarscherpe foto's, onbewogen selfies en stabiele filmopnamen maken, rechts- of linkshandig en met of zonder hand­schoenen. De TruePic VIII-beeldsensor, in combinatie met de 16-megapixel CMOS-sensor, helpt ruis voorkomen, bij weinig licht. 

De Olympus TOUGH TG-860 is vanaf half maart te koop, in het wit, oranje of zwart, voor 299 euro.

Olympus TOUGH TG-860
Olympus TOUGH TG-860

portablegear.nl