Interessant:

Sony NWZ-ZX2: Walkman-mediaspeler van 1.200 euro

nieuws 7 januari 2015 om 11:03

Sony introduceert de Sony Walkman NWZ-ZX2, een High-Resolution Walkman-mediaspeler met een 4-inch display, Android 4.2 en een prijskaartje van 1.200 euro.

Hi-Res Audio behoudt veel meer details bij de omzetting van analoog naar digitaal en levert een authentieke muziekervaring zoals deze in de muziekstudio is opgenomen. De Sony NWZ-ZX2 ondersteunt daarnaast Sony's S-Master HX volledig digitale versterker, die zorgt voor de volledig digitale verwerking van het audiosignaal, voor een zuivere weergave van Hi-Res-geluid. Deze geavanceerde technologie zorgt voor nauwkeurige verwerking van enorme hoeveelheid breedbandaudio met een minimum aan ruis en vervorming. Het afspeelgedeelte van de NWZ-ZX2 is van een uiterst solide aluminiumlegering, terwijl de aan de binnenzijde vergulde koperplaat de elektrische impedantie vermindert en zo bijdraagt aan de totale geluidskwaliteit. 

De krachtige DSEE HX-verwerking brengt cruciale hoogfrequente muziekinformatie terug, die in gecomprimeerde geluidsbestanden verloren gaat. CD- en MP3-bronnen worden verbeterd (upscaling) doordat de sampling-frequentie en bitdiepte tot voorbij hun oorspronkelijke waarden wordt uitgebreid grenzend aan Hi-Res-kwaliteit (vergelijkbaar met 192 kHz/24-bit audio). De NWZ-ZX2 is verder de allereerste Walkman die de efficiënte LDAC-codec ondersteunt. Met deze nieuwe audiotechnologie van Sony kan je via Bluetooth draadloos naar hoge resolutie audio luisteren. LDAC stuurt gegevens drie keer efficiënter door dan huidige Bluetooth-verbindingen en zorgt daarmee voor een betere draadloze luisterervaring voor al je muziek.

Dankzij one-touch aanraken via NFC kan moeiteloos en onmiddellijk een draadloze verbinding worden gemaakt tussen de Walkman en andere apparaten. Middels dual-band WiFi-compatibiliteit kan je genieten van Hi-Res-muziek die zijn opgeslagen op het (DLNA) thuisnetwerk, zonder elektrische interferentie. De speler heeft ook een USB audio-aansluitingsmogelijkheid, voor rechtstreekse, storingsvrije digitale aansluiting op draagbare hoofdtelefoonversterkers en USB DAC-versterkers. Deze High-Res Walkman draait op Android 4.2, heeft een 4-inch display en komt met 128GB geheugen (uitbreidbaar via microSD tot 256GB).

De Sony NWZ-ZX2 is vanaf het voorjaar van 2015 beschikbaar voor 1.200 euro.

Sony Walkman NWZ-ZX2
Sony Walkman NWZ-ZX2

portablegear.nl


Gerelateerde producten