Interessant:

Samsung onthult Galaxy E7 en E5

nieuws 7 januari 2015 om 10:40

Samsung heeft op de CES 2015 in Las Vegas de Samsung Galaxy E7 en Galaxy E5 gepresenteerd. Beide zijn mid-range Android-smartphones met respectievelijk een 5-inch en een 5,5-inch display.

De Samsung Galaxy E7 (SM-E700F) en Galaxy E5 (SM-E500F) komen in eerste instantie in India op de markt. Het is niet bekend of de toestellen ook naar Europa komen. Mr. Ken Kang, CEO van Samsung Mobile India, hield veel holle promotiepraat bij de introductie van de toestellen: "Met het begin van dit nieuwe jaar introduceert Samsung nieuwe compacte en stijlvolle smartphones in India. Wij bouwen daarmee voort op het stellen van nieuwe standaarden op het gebied van consumenten-innovatie. Tevens focussen we op het herdefinieren van het concept van revolutionaire toestellen en op het uitbreiden van onze leidende positie in de smartphonemarkt".

Samsung Galaxy E7
Samsung Galaxy E7

De Galaxy E7 (5,5-inch) en Galaxy E5 (5-inch) zijn beide voorzien van een quad-core processor, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteuning van HSPA+, aGPS/GPS, WiFi en Bluetooth 4.0. Naast het scherm is het belangrijkste verschil te vinden op het gebied van de camerafunctionaliteiten: de E5 heeft een 5-megapixel camera (zonder flits) aan de voorzijde en een 8-megapixel camera (met flits) aan de achterzijde. De Galaxy E7 heeft een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde, welke beide beschikken over een LED-flitser. Bijzondere technologieen op beide toestellen zijn verder Adaptive Display (optimaliseert automatisch de helderheid en de kleurverzadiging van het scherm), Selfie met Palm Gesture (een selfie maken met een handbeweging naar het scherm), Selfie met Voice Command (een selfie maken maken met een stemcommando), Beauty Face Features (portretten verfraaien), Private Mode (bestanden vergrendelen) en de Ultra Power Saving Mode (om de batterij te besparen). 

Het is nog niet bekend of de Samsung Galaxy E7 en Galaxy E5 op termijn naar Nederland komen.

Samsung Galaxy E5
Samsung Galaxy E5

Samsung Tomorrow