Interessant:

LG G Flex 2 geintroduceerd

nieuws 5 januari 2015 om 20:40

LG heeft op de CES 2015 in Las Vegas de LG G Flex 2 geintroduceerd. Net als zijn voorganger is de G Flex 2 een smartphone met een 5,5-inch display en een bijzonder gebogen design.

"Met de originele G Flex toonde LG haar pioniersgeest en met de G Flex 2 hebben we de curve verbeterd waarmee we trouw zijn gebleven aan onze 'innovation for a better life' filosofie", vertelt Juno Cho, President en CEO van de LG Electronics Mobile Communications Company. "De G Flex 2 ziet er niet alleen prachtig uit, het heeft ook de goede dosis lef om de voorloper te zijn van de huidige smartphone technologie. Eenvoudig gezegd: het is een blikvanger in elke zin van het woord." 

De G Flex 2 gaat verder dan de 700mm radius buiging van zijn voorganger. De nieuwe smartphone heeft in elkaar overlopende rondingen variërend van 400mm tot 700mm aan de voor-, achter-, zijkant en de randen van boven naar onder. Het slankere 5,5-inch gebogen scherm heeft de perfecte vorm voor de ogen en de grip. De wat sterkere kromming van 600mm radius op de achterkant ligt prettig in de hand en past makkelijker in de broekzak. De resolutie van het scherm is ook opgeschroefd naar 1080p Full HD (was HD), wat ieder detail scherp en levensecht weergeeft. De zelfhelende achterkant, die ervoor zorgt dat de smartphone als nieuw blijft ondanks kleine krasjes door dagelijks gebruik, is ook verbeterd met een significant snellere hersteltijd. LG heeft de tijd die nodig is om een krasje te herstellen verminderd van 3 minuten naar 10 seconden bij kamertemperatuur. 

LG G Flex 2
LG G Flex 2

De G Flex 2 is de eerste officieel aangekondigde smartphone met de Qualcomm Snapdragon 810-processor met een 64-bit octa-core CPU, een processor die is geoptimaliseerd voor Android 5.0. Daarnaast biedt het toestel LG's nieuwste softwarefunctionaliteiten, zoals Gesture Shot (zorgt ervoor dat je eenvoudig de perfecte selfie maakt met een simpel handgebaar dat tot op anderhalve meter afstand werkt), Gesture View (maakt het eenvoudig om je laatste foto direct terug te kijken nadat je een foto of selfie hebt gemaakt) en Glance View (toont belangrijke informatie zoals tijd, recente berichten of gemiste oproepen door op het gebogen scherm naar beneden te swipen zelfs als scherm uitstaat).

De LG G Flex 2 is eind deze maand beschikbaar in Korea, waarna andere markten zullen volgen. Het toestel zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn in twee kleuren: Platinum Silver en Flamenco Red. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland.

LG G Flex 2
LG G Flex 2

LG Newsroom