menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Nominaties voor Telecom Awards bekend

Telecom Awards: nominaties bekendnov 14Begin december zullen voor de eerste keer de Telecom Awards uitgereikt worden. De organisatie maakt vandaag de genomineerde toestellen bekend.

Afgelopen vrijdag kondigden zes Nederlandse telecomsites aan te starten met de Telecom Awards, een vakjury award voor de beste en de best geprijsde telefoons in Nederland. Vandaag heeft de organisatie van de Telecom Awards, bestaande uit All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear, de namen van de genomineerde toestellen bekend gemaakt.

"In het voetbal, maar ook rondom de Olympische spelen is het heel gebruikelijk om alleen je allerbeste spelers en atleten af te vaardigen om je land te vertegenwoordigen. Dezelfde opzet heeft ook de Telecom Awards gekregen", zegt Martijn van der Maas van PortableGear. Danijel Dercksen van All About Phones vult aan: "Alle smartphonefabrikanten hebben de mogelijkheid gekregen voor iedere categorie hun allerbeste smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarna de vakjury op basis van uitgebreide testen en beoordelingen uit alle inzendingen in iedere categorie de beste smartphone zal aanwijzen."

In totaal zullen dit jaar in drie categorieλn zes Telecom Awards uitgereikt gaan worden. Iedere fabrikant heeft de kans gekregen om voor iedere categorie ιιn smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarbij de marktprijs van het toestel bepalend is in welke categorie het toestel meedingt naar een Telecom Award. Zo is er een categorie voor smartphones tot 200 euro, een categorie voor smartphones tussen de 200 en 400 euro en een categorie voor smartphones met een verkoopprijs boven de 400 euro. In iedere categorie wordt een Telecom Award voor de beste smartphone uitgereikt en een Telecom Award voor de smartphone met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit.

In de categorie smartphones tot 200 euro (entry-level) hebben smartphonefabrikanten de volgende toestellen genomineerd:
Acer Liquid E700
Alcatel One Touch Pop C9
HTC Desire 510
Huawei Ascend G6
LG L Fino
Motorola Moto G (2014)
Nokia Lumia 630
Samsung Galaxy Ace 4
Sony Xperia E3

In de categorie smartphones met verkoopprijzen tussen de 200 en 400 euro (mid-range) hebben fabrikanten de volgende smartphones afgevaardigd voor de Telecom Awards 2014:
Acer Liquid Jade
LG G3 S
HTC Desire 816
Huawei Ascend P7
Nokia Lumia 830
Samsung Galaxy S5 Mini
Sony Xperia M2 Aqua

In de categorie smartphones met verkoopprijzen boven de 400 euro (high-end) zijn de volgende smartphones ingestuurd voor de Telecom Awards:
Apple iPhone 6
HTC One M8
Huawei Ascend Mate 7
LG G3
Motorola Nexus 6
Nokia Lumia 930
Samsung Galaxy Note 4
Sony Xperia Z3 Compact

Begin december zullen de zes founding-partners van de Telecom Awards 2014 de twee winnaars in iedere categorie bekend gaan maken.

26 november 2014 - 12:30
Dossier: Mobiele telefoons
Bron: PortableGear

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord