Interessant:

HP OMEN gaming-laptop geintroduceerd

nieuws 5 november 2014 om 10:07

HP introduceert de HP OMEN, een stijlvolle en krachtige gaming-laptop met een 15,6-inch Full HD-touchscreen, Beats Audio-speakers en uitgebreide koelingstechnologie.

Het industriële ontwerp van de HP OMEN is speciaal ontwikkeld voor gaming. Warmte is meestal de vijand van de prestaties. Daarom is de HP OMEN helemaal opnieuw ontworpen om de thermiek te beheren. Dual ventilatoren trekken koele lucht door de bodem van het apparaat en voeren de warme lucht door afvoerventilator aan de achterzijde van het apparaat weer weg zodat de warmte niet bij het toetsenbord of de handen van de speler komt. Rubberen voetjes aan de onderkant helpen om koele lucht te kanaliseren in de dual-fan inhammen en voorkomen dat warme lucht recirculeert in de notebook. Hierdoor blijft de HP OMEN koel, ook gedurende marathongamesessies.

De HP OMEN wordt aangedreven door de NVIDIA GeForce GTX 860m en Intel Core i7 Quad Core processor voor hoge prestaties en fraaie graphics. Omdat de meeste games zijn ontworpen om te draaien in Full HD, biedt de HP OMEN een 15,6-inch, 1080p-touch-enabled-display, dat is geoptimaliseerd voor soepele framerates. Met een kleurbereik van 72% laat de HP OMEN levendige, rijke kleuren zien voor games. De 256GB en 512GB PCIe SSD-schijven bieden laadtijden die 6 tot 9 keer sneller zijn dan traditionele harde schijven. Je kan kiezen voor een 8GB of 16GB DDR3 geheugen, met een grafisch geheugen van 4 GB GDDR5. 

HP OMEN gaming-laptop
HP OMEN gaming-laptop

Het toetsenbord bevat van de HP OMEN bevat zes programmeerbare functietoetsen die kunnen worden aangepast aan de unieke kenmerken van het spel dat je speelt, zodat de spreuken, wapens en acties die je nodig hebt om te winnen zich altijd in een gemakkelijk te bereiken locatie bevinden. Je kan de toetsen die je nodig hebt snel vinden met het aanpasbare backlit-toetsenbord met zeven zones met multicolor verlichting. De HP OMEN's Beats Audio-speakers hebben ook multicolor-verlichting die kan worden aangepast en ingesteld om te reageren op het geluid van games, muziek of films. De meegeleverde HP OMEN Control software tot slot maakt het eenvoudig om snelkoppelingen toe te wijzen aan de programmeerbare functietoetsen, multi-zone verlichting aan te passen, de trackpad uitschakelen of om het touchscreen uit te schakelen, al naar gelang de gaming-behoeften.

"Gamers spelen om te winnen en verwachten dat hun pc's hetzelfde doen", aldus Louis Perrin, directeur, consumentenproducten, Printing en Personal Systems Group, HP EMEA. "De HP OMEN geeft de power om te domineren met een oogstrelend design om gamers de ultieme game-ervaring te geven."

De HP OMEN is beschikbaar in Nederland vanaf november voor € 1.799,99.

portablegear.nl