Interessant:

Dell presenteert vernieuwde Alienware 13 gaming-laptop

nieuws 29 oktober 2014 om 09:52

Dell presenteert de vernieuwde Alienware 13 gaming-laptop. Daarnaast komt Dell met de Alienware Graphics Amplifier, een extern apparaat voor de Alienware 13 dat de grafische prestaties van dit systeem een significante boost geeft.

Gamers die de nieuwe Alienware 13 en Graphics Amplifier combineren, hoeven niet langer te kiezen tussen draagbaarheid of de optimale 'frame per second'-prestaties van een gaming-desktop. De Alienware Graphics Amplifier geeft gaming met de Alienware 13 een grafische kwaliteit van desktopniveau en maakt high performance gaming mogelijk voor de gamers onderweg. 

De Alienware 13 is verkrijgbaar vanaf € 1049,-. De laptop is voorzien van een Intel Core i5-processor en een NVIDIA GeForce GTX 860M grafische kaart met 2GB aan dedicated GDDR5 grafisch geheugen. De laptop is één inch (circa 2,54 cm) dun (het is daarmee de dunste Alienware-laptop tot nu toe), weegt 2 kilogram en is vormgegeven op basis van Alienware's EPIC design. De Alienware 13 is de eerste laptop van Alienware met een optioneel touchdisplay met een QHD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Dit nieuwe LCD-scherm maakt gebruikt van IPS-paneeltechnologie voor rijke en levendige kleuren in combinatie met brede kijkhoeken. 

Dell Alienware 13 (2014)
Dell Alienware 13 (2014)

De Alienware Graphics Amplifier (€ 249,-) is zowel los als in combinatie met de Alienware 13-laptop verkrijgbaar. Bij aanschaf van de Amplifier in combinatie met een Alienware 13 kan je kiezen uit grafische kaarten van AMD en NVIDIA. De Amplifier kan rechtstreeks worden aangesloten op de Alienware 13 en geeft tot vier keer snellere gegevensdoorvoer dan de huidige Thunderbolt-apparatuur. Het gebruik van dedicated PCI Express-kanalen zorgt ervoor dat elke grafische kaart over meer dan voldoende bandbreedte beschikt om de grafische prestaties een boost te geven. De Alienware Graphics Amplifier biedt ondersteuning voor grafische kaarten met een volledige lengte en dubbele hoogte en een vermogen tot 375 Watt. Vier USB 3.0-poorten met stroomvoorziening stellen gamers in staat om hun favoriete randapparatuur rechtstreeks op de Amplifier aan te sluiten en de output direct naar hun game-displays te sturen.

Dell Alienware Graphics Ampliflier (2014)
Dell Alienware Graphics Ampliflier (2014)

"Gamers die op zoek waren naar een nieuw systeem, stonden tot nu toe voor een lastige keuze. Kies je voor de kracht en prestaties van een desktop, of ga je voor draagbaarheid en een lange batterijduur", zegt Frank Azor, directeur van Alienware. "Met de combinatie van Alienware 13 en de Alienware Graphics Amplifier hoeven ze niet meer te kiezen. Het combineert een krachtige, kleine laptop voor onderweg die zij kunnen omtoveren tot een gaming systeem op desktopniveau, door het aansluiten van de Alienware Graphics Amplifier."

De vernieuwde Alienware 13 en de Alienware Graphics Amplifier zijn rond de kerst leverbaar.

portablegear.nl