Interessant:

TomTom start online navigatiedienst

nieuws 15 oktober 2014 om 09:39

TomTom heeft haar productportfolio uitgebreid met een online turn-by-turn navigatiedienst. De service is te gebruiken via een navigatie-applicatie op een internet-connected apparaat, zonder dat je offline een kaart hoeft te slaan.

De online turn-by-turn navigatiedienst is beschikbaar voor developers en consumenten en is inclusief de laatste kaartupdates, real-time traffic, een uitgebreide zoekfunctie en gebruiksvriendelijke softwaredevelopmentkits.

TomTom's nieuwe online navigatieservice maakt het mogelijk te navigeren op een internet-connected apparaat, zonder dat offline een kaart hoeft te worden opgeslagen. Daardoor is de nieuwe service zeer geschikt voor mobiele apparaten die (vooralsnog) over weinig geheugen beschikken, zoals de steeds populairder wordende wearables (waaronder brillen en horloges). Om de dienst mogelijk te maken heeft TomTom haar samenwerking met Amerikaanse kaartfabrikant deCarta uitgebreid.

"Door een online service voor onze kaarten, turn-by-burn navigatie en verkeersinformatie aan te beiden kunnen we de support voor onze consumenten verbeteren", vertelt Charles Cautley, Managing Director of TomTom Licensing. "Deze uitbreiding van ons productportfolio geeft onze consumenten de meest flexibele en complete end-to-end en locatiegebaseerde services die vandaag de dag beschikbaar zijn".

De nieuwe online TomTom navigatiedienst is per direct beschikbaar voor consumenten en developers via http://routes.tomtom.com.

TomTom