Interessant:

Mobiel bellen tijdens hele vliegreis

nieuws 29 september 2014 om 09:58

De European Aviation Safety Agency heeft nieuwe veiligheidsregels uitgevaardigd waarin staat dat je gedurende de hele vlucht met een vliegtuig elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets en e-readers, mag gebruiken.

In de nieuwe Europese richtlijnen staat dat mobiele apparaten tijdens de hele vlucht (dus ook tijdens het landen en opstijgen) aan mogen blijven, zonder dat je ze in de speciale 'Vliegtuig Modus' hoeft te zetten. Deze richtlijn is een belangrijkste laatste stap in de ambitie van vliegvelden en vliegmaatschappijen om 'gate-to-gate' telecommunicatie en WiFi-services te bieden.

Elke vliegtuigmaatschappij is vrij om zelf te bepalen of het het gebruik van elektronica tijdens de hele vlucht toestaat. Vliegtuigmaatschappijen moeten wel eerst een testproces ondergaan om te verzekeren dat de elektronica hun vliegtuigapparatuur niet verstoort.

In Amerika, Canada en Australië werden al eerder soepelere regels omtrent het gebruik van mobiele gadgets tijdens de vliegreis aangenomen.

EASA