Interessant:

Smartphone is populairste gameplatform

nieuws 23 september 2014 om 15:41

Onderzoek van het Britste Internet Advertising Bureau (IAB) onder Britse gamers toont aan smartphones het populairste platform zijn om spelletjes op te spelen. Smartphones passeren daarmee computers, consoles en tablets.

54 procent van de respondenten van het onderzoek zegt dat hun smartphone het meest gebruikte platform is om spelletjes op te spelen. Een kwart van hen speelt elke dag een game op de telefoon. Na smartphones zijn computers (51 procent), consoles (45 procent) en tablets (44 procent) de populairste gameplatformen. De gemiddelde gamer speelt op drie verschillende apparaten.

Dankzij smartphone-gaming zijn er volgens het onderzoek nu ook meer vrouwen dan mannen die games spelen, en is het aantal oudere gamers toegenomen. Er zijn meer gamers van 44 jaar of ouder (27 procent) dan gamende kinderen en tieners (22 procent). Meer dan de helft (56 procent) van alle mensen tussen de 45-54 jaar zei in de afgelopen zes maanden een videogame te hebben gespeeld. Hetzelfde werd beweerd door 44 procent van de 55-65 jarigen en 32 procent van de 65-74 jarigen.

De toename van vrouwen en oudere gamers is vooral te danken aan gratis mobiele games. 1 op 6 games die de laatste zes maanden werd gedownload, betrof een gratis app. Apps zijn daardoor het populairste videogameformaat (gespeeld door 55 procent van de online populatie), gevolgd door online games (48 procent) en disc-gebaseerde games (40 procent). 

De acceptatie voor advertenties in gratis games (1,7 per 30 minuten) is twee keer zo hoog als de acceptatie voor advertenties in betaalde apps. Het populairste gamegenre betreft de trivia/woord/puzzel-categorie: een derde van de respondenten gaf dit als favoriet aan. Vooral bij de dames is dit genre populair: 56 procent van de vrouwen ouder dan 45 en de helft van de vrouwen in de leeftijdscategorie 25-44 speelde graag spelletjes in deze categorie. Na puzzelgames zijn action/adventure/shooter games het populairst, vooral bij mannen.

Candy Crush Saga
Candy Crush Saga

Cellular-news