Interessant:

Acer Liquid E700 hands-on test

test 16 september 2014 om 15:30

De Acer Liquid E700 is een aantrekkelijke geprijsde Android 4.4 KitKat-smartphone met een 5-inch HD-display en triple-simfunctionaliteit.

Acer Liquid E700: triple-sim

De meest opvallende functie van de Acer Liquid E700 springt niet meteen in het oog. Pas als we de backcover van de telefoon verwijderen, zien we wat de E700 echt bijzonder maakt. Boven de (niet-uitneembare) 3.500 mAh batterij bevinden zich namelijk, naast een microSD-kaartslot, maar liefst drie microSIM-kaartsloten. De Liquid E700 is daarmee de eerste 'triple-sim'-telefoon op de Nederlandse markt, wat wil zeggen dat je drie simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken. Dit kan handig zijn als je gebruik wil maken van een privénummer, een zakelijk nummer en een aparte databundel tegelijkertijd. Ondanks deze functionaliteit, blijft de E700 een slank en elegant toestel met een slanke taille van slechts 9,9 millimeter en een gewicht van 155 gram. Het toestel is beschikbaar in een zwarte of een rode uitvoering.

Acer Liquid E700: triple-sim
Acer Liquid E700: triple-sim

Acer Liquid E700: 5-inch Full HD IPS-display
Acer Liquid E700: 5-inch Full HD IPS-display

Acer Liquid E700: hardware

Aan de bovenzijde van de Acer Liquid E700 vind je de powertoets en een 3,5mm audiopoort. Aan de zijkant is de volumetoets geplaats. Aan de voorzijde vind je een 2-megapixel webcam/frontcamera (met LED-flitser) en aan de achterzijde een 8-megapixel camera (met een Full HD-videorecorder en eveneens met flitser). Het toestel heeft een helder 5-inch display met een HD-resolutie (720 x 1.280 pixels), die dankzij de IPS-breedbeeldtechnologie en Zero Air Gap-techniek, duidelijke en scherpe beelden levert vanuit een kijkhoek tot 178 graden. De 'Zero Air Gap-technologie' creëert extra heldere beelden en scherpere tekst onder normale omstandigheden, evenals een betere leesbaarheid in fel zonlicht. De Liquid E700 beschikt over een 1,3GHz quad-core Mediatek MT6582-processor met 2GB RAM voor vlotte prestaties en over 16GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. De ingebouwde DTS Studio Sound-technologie met front-luidsprekers zorgen voor een breder geluidsveld voor  muziek en video, maar ook voor een duidelijkere stemweergave bij  handsfree gebruik. Het toestel ondersteunt verder 3G/HSDPA, WiFi, GPS en FM-radio, maar 4G/LTE-support ontbreekt. Tot slot biedt de 3.500 mAh genoeg energie voor 60 dagen standby, 12 uren video afspelen, 100 uren muziek of 24 uur gesprekstijd. De Liquid E700 wordt geleverd inclusief oplader en oordopjes.

Acer Liquid E700: 8-megapixel met LED-flitser
Acer Liquid E700: 8-megapixel met LED-flitser

Acer Liquid E700: leveringspakket
Acer Liquid E700: leveringspakket

Acer Liquid E700: software

De Acer Liquid E700 draait op Android 4.4.2 KitKat, waarin alle bekende Google-apps (Gmail, Google Drive, Chrome, Google+, Hangouts, Google Maps, YouTube) zijn voorgeinstalleerd. Daarnaast vind je op de E700 apps voor onder meer Facebook en Polaris Office 5. Met de voorgeinstalleerde Acer SnapNote kan je eenvoudig foto's omzetten in PDF-documenten en de Acer FLOAT-oplossing zorgt voor een soepele multitasking,  met meerdere applicaties op hetzelfde scherm. AcerRAPID is een handig toepassing waarmee je snel de camera kan activeren, een telefoontje kan opnemen of je favoriete app openen met een druk van je vinger op de achterzijde van het toestel. Met deze functie kan je snel, dankzij de LED-flitser aan de voorzijde, een heldere selfie maken. Acer LiveScreen is een handige communicatietool voor samenwerken en het delen van persoonlijke content. Tot slot biedt de Liquid E700 ook de inmiddels bekende Acer Quick Mode. Dit zijn vier verschillende gebruiksvriendelijke modi (Basic, Easy Senior, Classic en Keypad) voor smartphone-instappers en voor een ieder die zich niet op zijn gemakt voelt in Android.

Acer Liquid E700: Android 4.4 KitKat
Acer Liquid E700: Android 4.4 KitKat

Acer Liquid E700: Quick Mode
Acer Liquid E700: Quick Mode

Conclusie

De Acer Liquid E700 is een smartphone met complete specificaties voor een aantrekkelijke prijs. Voor een adviesprijs van 199 euro krijg je de beschikking over een vlotte processor, degelijke camera's en batterij, een helder en groot scherm en goede softwarefunctionaliteiten. Ook de connectiviteit is goed, alleen 4G-support ontbreekt. Extra bijzonder is de triple-simfunctionaliteit, waarmee de E700 geschikt is voor het gebruik van drie simkaarten tegelijkertijd.

portablegear.nl