Interessant:

Canon viert 80ste verjaardag

nieuws 3 september 2014 om 11:02

Canon viert de 80ste verjaardag van de Kwanon, haar eerste camera die in 1934 werd ontwikkeld. De camera was vernoemd naar Kwannon, de Boeddhistische godin van barmhartigheid.

De Kwanon werd in 1934 ontwikkeld als protoype door Canon, dat toen nog de omslachtige bedrijfsnaam "Precision Optical Instruments Laboratory" had. (Pas in 1947 werd de naam officieel gewijzigd naar Canon). De cameralens van de Kwanon droeg de naam Kasyapa, naar Mahakasyapa, een disicpel van Boeddha. Op de bovenzijde van de camerabehuizing zat een gravure van een duizend-armige Kwannon.

In 1936, na veel geëxperimenteer, bracht Canon met de Hansa Canon haar eerste echte commerciele 35mm camera op de markt. Een ander hoogtepunt was de lancering van de EOS, 's werelds eerste autofocus SLR-camera (single-lens-reflexcamera, ofwel een spiegelreflexcamera) met een volledig elektronisch mount-systeem, in 1987. Een van de huidige toppers in Canon's compactcamera-assortiment is de Canon PowerShot G1 X Mark II.

"Sinds de geboorte van de Kwanon-protoypecamera, 80 jaar gelden, is Canon blijven innoveren om de nooit eindigende ambite van het bedrijf om 's wereld beste camera's te maken te vervullen. Dankzij de technologie en de kennis die Canon in haar geschiedenis heeft opgedaan, zal Canon met haar producten en technologieen altijd blijven bijdragen aan de ontwikkeling van de foto- en video-cultuur om aan de verwachting van onze klanten te voldoen", aldus Masaya Maeda, hoofd van de afdeling Image Communication Products Operations bij Canon.

Kwanon: Canon's eerste camera uit 1934
Kwanon: Canon

DP Review