Interessant:

Nokia HERE Maps voor Samsung Galaxy-smartphones

nieuws 1 september 2014 om 13:13

Samsung heeft een partnership gesloten met Nokia voor gebruik van de HERE-navigatieservice op Samsung Galaxy-smartphones en op Samsung wearables met Tizen OS.

Een beta-versie van HERE komt gratis beschikbaar voor bezitters van een Samsung Galaxy-smartphone (vanaf welke Android-versie is nog niet bekend). Met HERE is offline turn-by-turn- en wandelnavigatiemogelijk. Daarnaast biedt HERE, eveneens zonder dat een internetconnectie benodigd is, kaarten van openbaar vervoer in meer dan 750 steden van meer dan 40 landen. 

Voor de nieuwe Samsung Gear S-smartwatch, die draait op het Tizen OS, komt er een app beschikbaar onder de naam 'Navigator'.  Dit is een complete stand-alone app, die eveneens de mogelijkheid biedt om looproutes offline op te slaan. De app is ook te pairen met de HERE (beta)-app voor de Galaxy-smartphones. Zo kan je routes op je Galaxy-smartphone plannen en versturen naar je smartwatch.

"Samsung wil consumenten de best mogelijke mobiele ervaring bieden en we zijn altijd op zoek naar partners die de mogelijkheden van onze slimme wearables kunnen uitbreiden", aldus Chan Woo Park, hoofd van de afdeling Productstrategie van de Mobiele Divisie bij Samsung. "We zijn verheugd om het partnership met HERE en we brengen een innovatieve, gepersonaliseerde wandelnavigatieservice naar onze Tizen-smartwatches, beginnend met de Samsung Gear S".

De Navigator-app is voorgeinstalleerd op de Gear S. De HERE (beta)-app is beschikbaar via de Samsung Galaxy Apps Store zodra de Gear S-s in de winkels ligt.

Nokia HERE Maps voor Samsung Galaxy-smartphones
Nokia HERE Maps voor Samsung Galaxy-smartphones

360.here.com