Interessant:

Samsung Galaxy Alpha officieel onthuld

nieuws 13 augustus 2014 om 11:14

Samsung heeft officieel de Samsung Galaxy Alpha geintroduceerd. Dit toestel is voorzien van een metalen behuizing, een 4,7-inch HD-display en een vingerafdruksensor.

Geruchten over de Samsung Galaxy Alpha deden al langer de ronde, maar Samsung heeft het toestel eerder dan verwacht officieel aangekondigd. De Alpha is Samsungs eerste Galaxy-smartphone met een metalen frame (de achterkant is wel van plastic), wat het toestel een luxere uitstraling geeft. Samsung kreeg eerder veel kritiek omdat het haar high-end smartphones bleef uitrusten met een complete plastic body.

De Galaxy Alpha, die slechts 6,7 millimeter dik is, kent veel functionaliteiten die eerder op Galaxy S5 waren te vinden. Hieronder zijn een vingerafdrukscanner (waarmee je het toestel kan beveiligen), de Ultra-Power Saving Mode (scherm in zwart/wit weergeven en alle onnodige functionaliteiten uitschakelen om de batterij te sparen), S Health (fitness- en gezondheidstoepassingen) en een Private Mode (waarmee je bestanden voor anderen kan verbergen). 

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Verder is het toestel uitgerust met een helder 4,7-inch SuperAMOLED-display en een geavanceerde 12-megapixel camera met real-time HDR (High Dynamic Range) voor de beste fotoresultaten. Video's kan je in 4K UHD (3.840 x 2.160 pixels) opnemen en de octa-core processor met 2GB zorgt voor snelle prestaties. Het geheugen bedraagt 32GB en is niet verder uitbreidbaar. Aan de voorzijde van de Galaxy Alpha vind je een 2,1-megapixel frontcamera/webcam. Met de Dual Camera-functie kun je met de twee camera's tegelijkertijd foto's maken. De Alpha draait op Android 4.4.4 KitKat en ondersteunt NFC en 4G/LTE.

"De Galaxy Alpha is gebouwd en ontworpen gebaseerd op specifieke behoeftes van de consumentenmarkt", aldus JK Shin, CEO van Samsung Mobile. "Met een compleet nieuw uiterlijk focust de Galaxy Alpha zowel op schoonheid als op functionaliteit: het combineert een fantastisch metalen frame en een slank, licht design met krachtige hardware en functionaliteiten die consumenten verwachten van een vlaggenschip Galaxy-model".

"De Galaxy Alpha is ontworpen met de wensen van gebruikers in het achterhoofd," vervolgt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Met de Galaxy Alpha slaan we een nieuwe designrichting in. Strak design en functionaliteit komen samen. Wie de Galaxy Alpha in zijn hand heeft, ervaart direct de unieke look & feel van deze evolutie van de Galaxy lijn."

De Samsung Galaxy Alpha verschijnt in het Charcoal Black, Dazzling White, Frosted Gold, Sleek Silver, en Scuba Blue en is beschikbaar vanaf september voor een verkoopprijs van 599 euro.

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Samsung Tomorrow