Interessant:

Sierra keert terug met King's Quest

nieuws 13 augustus 2014 om 11:03

Activision heeft op de Gamescom in Keulen aangekondigd dat het onder de naam van de klassieke publisher Sierra in 2015 een nieuwe King's Quest-game op de markt gaat brengen.

Sierra wordt niet de ontwikkelaar van de nieuwe King's Quest, maar gaat wel dienen als de indie-studionaam waaronder het spel gaat verschijnen. De ontwikkelaar van het spel, The Odd Gentlemen, is relatief onbekend.  Volgens Activision wordt de nieuwe King's Quest "een volledige vernieuwde editie van de favoriete Sierra game, die zowel geschikt is voor een oude als nieuwe generatie King's Quest-spelers".

Ken Williams, oprichter van het voormalige Sierra, vindt het leuk dat King's Quest terugkeert: "We zijn trots op al datgene dat we al die jaren geleden bij Sierra Online hebben gecreeerd. Het nieuws dat Sierra blijft bestaan als een indie-specifiek label is erg bemoedigd. We zien ernaar uit om Sierra's onafhankelijke geest te zien voortleven en we zijn erg benieuwd om te zien wat The Odd Gentlemen zal doen met King's Quest".

Het is nog niet bekend voor welke platformen de nieuwe King's Quest verschijnt. Een release voor Windows is zo goed als zeker, maar of het spel ook naar de iPhone en iPad komt is nog niet duidelijk. Vorig jaar zag gamedeveloper Telltale af van een King's Quest-remake, waarschijnlijk omdat Activision toen al aan een eigen remake dacht.

King's Quest
King

Electronista