Interessant:

BitTorrent lanceert Bleep-chatapp

nieuws 1 augustus 2014 om 10:04

BitTorrent, het bedrijf achter de gelijknamige P2P-dienst, heeft een eigen chatapp gelanceerd: Bleep. Met de app kunnen Windows 7/8-gebruikers veilig met elkaar chatten, zonder te worden afgeluisterd.

BitTorrents Bleep is gebaseerd op de "principes van de BitTorrent-technologie", wat wil zeggen dat gebruikers direct met elkaar in contact kunnen komen, zonder het gebruik van gecentraliseerde servers. Bleep kan zowel gebruikt worden voor voice- als tekstgesprekken. Bleep verkeert vooralsnog in een alpha-versie en is op dit nog alleen beschikbaar voor Windows 7 en Windows 8.

BitTorrent zegt dat Bleep zeer geschikt is voor veilige communicatie, waarbij geen metadata aan derde partijen (zoals inlichtingeninstanties) wordt vrijgegeven. "Wij zien nooit je berichten of metadata", schrijft BitTorrent. "Wat ons betreft, is alles wat je zegt een 'bleep'. Alles wat je schrijft is 'bleep-ed out' voor ons en ook voor alle anderen".

Bleep is daarmee, volgens BitTorrent, vooral een zeer geschikte communicatietoepassing voor onderlinge vrienden, voor journalisten om te communiceren met bronnen zonder hun identiteit of content vrij te geven, voor diplomaten en voor zakelijke gebruikers die vertrouwelijke informatie willen communiceren, zonder het risico op bedrijfsspionage.

BitTorrent Bleep
BitTorrent Bleep

BitTorrent Blog