Interessant:

Apple en Samsung domineren Amerikaanse smartphone-markt

nieuws 30 juli 2014 om 15:31

Apple en Samsung domineren de Amerikaanse smartphone-markt. Samen nemen het Amerikaanse en het Zuid-Koreaanse bedrijf 68 procent van de smartphone-markt in de Verenigde Staten voor hun rekening.

Volgens marktonderzoeker NPD Group is de marktpenetratie van smartphones in de Verenigde Staten gestegen van 52 procent in het vierde kwartaal van 2012 naar 60 procent in het vierde kwartaal van 2013. Het aantal bezitters van Samsung Android-smartphones groeide in dezelfde priode van 22 procent naar 26 procent.  Amerikaanse consumenten kiezen daarbij vooral voor iPhones en Android-smartphones. Populaire toestellen zijn topmodellen als de iPhone 5S en de Samsung Galaxy S5.

Samen met het aantal smartphone-bezitters steeg ook het mobiele dataverbruik door consumenten in de Verenigde Staten, van 5,5GB per maand (Q4 2012) naar 6,6GB per maand (Q4 2013). Eén van de belangrijkste oorzaken van de groei van het dataverbruik was de toename van het gebruik van muziekstreamingservices (welke steeg van 41 naar 52 procent).

"Gezien de toename van het belang van smartphone-muziekapps is het niet verrassend dat hardwarefabrikant als Beats partnerships sluiten met providers in een poging om terrein te winnen op de muziekstreamingmarkt", aldus analist John Buffone van Connected Intelligence.

Verder lezen...

iPhone 5S vs. Samsung Galaxy S5: verschil 

Samsung Galaxy S5 & iPhone 5S
Samsung Galaxy S5 & iPhone 5S

Cellular-news