Interessant:

Ricoh presenteert Pentax XG-1

nieuws 16 juli 2014 om 13:28

Ricoh introduceert de Pentax XG-1, een superzoom-compactcamera met een 52x optische zoom, een 16-megapixel sensor en een ingebouwde elektronische viewfinder.

Ricoh is sinds 2011 de eigenaar van Pentax en brengt sinds die tijd high-end camera's uit onder Pentax-vlag: low-end camera's verschijnen onder de Ricoh-merknaam. De Pentax XG-1 is een superzoom-camera met een design dat lijkt op het design van Pentax's SLR-camera's. De camera is uitgerust met een Shake Reduction-systeem, dat onder alle omstandigheden zorgt voor heldere foto's, zowel bij slecht licht of bij het gebruik van de telezoom.

Met de 1cm macro-modus zijn scherpe close-ups tot 1 centimeter mogelijk, met de high-speed continumodus maak je 60 afbeeldingen per minuut en dankzij HDR (High Dynamic Range) worden drie verschillende afbeeldingen met verschillende belichtingen samengesteld tot één fraaie afbeelding. Video's zijn in Full HD-kwaliteit op te nemen en verder beschikt de XG-1 over een 52x optische zoom, een 16-megapixel sensor en een ingebouwde elektronische viewfinder.

"We zijn enthousiast om Ricoh's technologie-ervaring met DSLR-camera's naar de XG-1 te brengen. Deze nieuwe camera demonstreert geavanceerde beeldtechnologie en hoge kwaliteit vakmanschap, maar ook de veelzijdigheid van een lange zoomlens en de gebruiksvriendelijkheid die verwacht wordt van een compactcamera", aldus Brain McIntosh, marketingdirecteur van Ricoh.

De Pentax XG-1 verschijnt komende augustus in de Verenigde Staten voor een prijs van 399,95 dollar (ongeveer 295 euro). Het is nog niet bekend of de camera ook in de Benelux op de markt komt.

Pentax XG-1
Pentax XG-1

Ricoh


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws