Interessant:

Lege telefoon verboden in vliegtuig

nieuws 7 juli 2014 om 15:10

Sinds zondag controleert de Verenigde Staten actief op onopgeladen electronische apparaten. Alleen apparaten die zijn opgeladen en voor de vlucht werkend getoond kunnen worden mogen mee het vliegtuig in.

De TSA (transportation security administration), de Amerikaanse instantie die belast is met de toegangscontrole van passagiers, is bang dat terroristen explosieven verstoppen in de behuizing van electronische apparaten. Een apparaat dat niet opgestart kan worden is daarmee verdacht en mag niet mee het vliegtuig in.

Het vermoeden bestaat dat Al Qaida al geruime tijd bezig is om een commercieel passagiersvliegtuig op te blazen. De strijd in Syrië komt hierbij goed van pas, omdat in Syrië veel westerlingen meestrijden aan de zijde van de rebellen. Deze westerlingen komen makkelijker aan boord van vliegtuigen van en naar de Verenigde Staten vanwege hun Amerikaanse of Europese paspoort.

De controles zullen plaatsvinden op luchthavens met uitgaande vluchten naar de Verenigde Staten. Het is niet bekend gemaakt om welke luchthavens het precies gaat. Hoe lang de maatregel van kracht blijft is tevens onbekend.

TSA