Interessant:

KPN mag E-Plus verkopen

nieuws 2 juli 2014 om 13:23

De Europese Commissie heeft laten weten dat het voorwaardelijke goedkeuring verleent aan de verkoop van E-Plus, de Duitse dochteronderneming van KPN, aan Telefónica Deutschland.

KPN maakte in juli 2013 bekend al haar belangen in E-Plus aan Telefónica Duitsland te willen verkopen. KPN zei toen ook het geld te gaan gebruiken om haar 'financiele flexibiliteit' te vergroten. KPN zal 100% van het belang in E-Plus verkopen en overdragen aan Telefónica Deutschland. KPN zal 5 miljard euro in contanten en een belang van 20,5% in Telefónica Deutschland ontvangen.

Eelco Blok, CEO van KPN: "We zijn tevreden dat de verkoop van E-Plus voorwaardelijk is goedgekeurd door de Europese Commissie en zien dit als een belangrijke mijlpaal voor KPN en de Europese telecomsector als geheel. Dit stelt ons in staat een duurzaam en groeiend dividend te betalen, gecombineerd met een solide financieel profiel. Na afronding van de transactie heeft KPN een aantrekkelijk belang van 20,5% in Telefónica Deutschland en zal het mogelijk profiteren van dividenduitkeringen."

Afronding van de verkoop van E-Plus zal naar verwachting plaatsvinden in het derde kwartaal van 2014, onder meer volgend op een claimemissie door Telefónica Deutschland.

KPN