Interessant:

2,5 uur per dag besteed aan mobiele apps

nieuws 8 juli 2014 om 10:51

Uit data van analysebureau Flurry blijkt dat de gemiddelde Amerikaanse gebruiker van mobiele apparaten ongeveer 2,5 uur per dag besteed aan het gebruik van apps op de smartphone en tablet.

Volgens data van Flurry besteedt de gemiddelde Amerikaanse gebruiker van een mobiel apparaat ongeveer 2 uur en 42 minuten per dag aan het gebruik van de smartphone of tablet. 86 procent van deze tijd (zo'n 2,5 uur) wordt besteed aan apps, de overige 14 procent gaat naar surfen over internet. De tijd die aan apps wordt besteed neemt toe, terwijl de tijd die aan browsen wordt besteed afneemt. Logisch, aangezien internetactiviteiten die voorheen op websites plaatsvonden, zich steeds meer verplaatsen naar mobiele apps (met bijvoorbeeld speciale apps voor YouTube en Facebook). De tijd die Amerikaanse gebruikers aan mobiele apps besteden nam in 2014 met 4 minuten toe ten opzichte van 2013.

De meest gebruikte apps zijn gaming-apps (die 32 procent van de tijd van de gebruiker in beslag nemen), gevolgd door social- en messaging-apps (28 procent), entertainment-apps (zoals YouTube, 8 procent) en praktische apps (bijvoorbeeld Dropbox, eveneens 8 procent).

Flurry verwerft zijn data door wereldwijd de actviteit van meer dan 400.000 apps op meer dan 1,3 miljard mobiele apparaten wereldwijd te analyseren. "De data toont duidelijk dat apps, waarover een paar jaar geleden nog lacherig werd gedaan, de mobiele apparaten compleet domineren. De browser is nu slechts nog een van de vele applicaties in de grote zee van apps", aldus Flurry.

Cnet