Interessant:

Earin: kleinste draadloze oordopjes ter wereld

nieuws 19 juni 2014 om 15:20

Een team van technici, die voorheen bij Sony Ericsson en Nokia hebben gewerkt, hebben Earin ontwikkeld: naar eigen zeggen de kleinste draadloze in-ear headset ter wereld.

De Earin bestaat simpelweg uit twee kleine oordopjes, die zonder kabels aan elkaar verbonden zijn. Ze zijn draadloos (via Bluetooth) met elkaar en je smartphone of mp3-speler verbonden. De ontwikkelaars zeggen dat Earin dankzij een 50 mAh Li-Ion batterij in elk oor genoeg batterijduur biedt voor een luistertijd van 3 uur - wat in verhouding met reguliere niet-draadloze headset wel erg weinig is. 

De Earin komt met een opberghoesje, waarin je de oordopjes schoon en veilig houdt, en deze opberghoes functioneert ook als oplader. De hoes heeft een 100 mAh Li-Ion batterij, waarmee je de headset voor nog eens drie uur kan opladen - voordat je zowel de opberghoes als de oordopjes moet opladen. 

De ontwikkelaars van Earin proberen momenteel via Kickstarter geld binnen te halen, waarmee zij het product volgend jaar januari op de markt hopen te kunnen brengen.

Earin: kleinste draadloze headset ter wereld
Earin: kleinste draadloze headset ter wereld

Cellular-news