Interessant:

Muziekindustrie komt met standaard formaat high-res audio

nieuws 16 juni 2014 om 14:21

De muziekindustrie - waaronder grote namen als Sony, Universal en Warner - hebben afspraken gemaakt over een gestandaardiseerd formaat voor high-resolution audio.

Het nieuwe formaat is ontwikkeld door onder meer de Consumer Electronics Association (CEA), de Digitale Entertainment Group (DEG), Sony Music Entertainment, de Universal Music Group en de Warner Music Group. Er is nog geen universeel logo voor de nieuwe high-resolution audio standaard. De nieuwe standaard wordt gedefineerd als "losless audio dat capabel is om een volledige range van geluid van opnames, met een master-kwaliteit die beter is dan van CD-kwaliteit, te reproduceren". De muziekindustrie stelt vier types 'Master Quality Recordings' beschikbaar aan digitale muziekretailers, die zij kunnen gebruiken om high-res audiofiles te produceren.

"Dankzij dit initiatief kan de muziekindustrie een eendrachtige benadering nemen bij het aanbieden en de distributie van het groeiende aantal high-res muzieknummers, die door digitale muziekservices worden aangeboden", aldus Amy Jo Smith, CEO van de Digitale Entertainment Group (DEG).

Volgens Darren Sutpak, hoofd van de Amerikaanse sales en distributie van Sony Music Entertainment, zorgen de nieuwe afspraken ervoor dat "op een fundamentele manier de ontwikkeling van high-definition content en hardware toeneemt, en dat er meer bewustzijn en adoptatie van high-kwaliteit audio-oplossingen komt, dankzij een gezamelijke communicatie en technische omschrijvingen voor de muziekindustrie".

Twice