Interessant:

Apple vervangt gevaarlijke iPhone-adapters

nieuws 13 juni 2014 om 12:54

Apple vervangt de Europese USB-lichtnetadapter van 5 W van van de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. Deze adapters kunnen oververhit raken en ontbranden.

Apple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de Europese Apple USB-lichtnetadapter van 5 W oververhit kan raken en een veiligheidsrisico kan veroorzaken. Deze adapter maakte deel uit van alle iPhone 3GS-, iPhone 4- en iPhone 4S-modellen die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012 zijn verzonden in onder andere Nederland en België. De adapter is ook verkocht als losse accessoire.

Apple heeft daarom "uit eigen beweging" besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter. Apple raadt klanten aan alle betrokken adapters zo snel mogelijk te ruilen voor een nieuwe door middel van het hieronder genoemde vervangingsproces.

Bekijk het label tussen de polen van je adapter en vergelijk dat met de roodgemarkeerde afbeeldingen hieronder. Met het modelnummer en de kleur van de letters 'CE' kan je de betrokken adapters herkennen.

Apple Model A1300 / Model A1400 adapter
Apple Model A1300 / Model A1400 adapter

Model A1300 en de letters 'CE' in ononderbroken grijs duiden op de betrokken adapters. Gebruik de betrokken adapter niet meer en ruil deze voor een nieuwe. Je kan totdat je een vervangende adapter ontvangt je iPhone opladen door die met een USB-kabel aan te sluiten op je computer.

Een opnieuw ontworpen adapter heeft modelnummer A1400 en de letters 'CE' in grijs. Je hoeft je adapter niet te vervangen.

Apple