Interessant:

Samsung Galaxy S Tab 8.4 en S Tab 10.5 gepresenteerd

nieuws 13 juni 2014 om 10:42

Samsung heeft, zoals verwacht, officieel de nieuwe Galaxy S Tab-tabletserie gepresenteerd. De serie bestaat in eerste instantie uit de Galaxy S Tab 10.5 en Galaxy S Tab 8.4.

Zowel de Samsung Galaxy Tab S 10.5 als de Galaxy Tab S 8.4 zijn voorzien van een SuperAMOLED-display met een schermresolutie van 2.560 x 1.600 pixels (WQXGA, 16:10 schermverhouding). In combinatie met functies als Adaptive Display (waarmee het kleurengamma en de beeldscherpte automatisch geoptimaliseerd, ook in vol zonlicht) en AMOLED Cinema en AMOLED Photo (met deze voorgeprogrammeerde professionele modi kan je de schermstellingen handmatig aanpassen) kan je op dit display in alle omstandigheden - ook in fel zonlicht - altijd goed je multimedia blijven bekijken.

Omdat de Super AMOLED-technologie geen backlight nodig heeft, verbruiken de Galaxy Tab S-modellen relatief weinig energie. Dit maakt een draagbaar en licht design mogelijk. Er zijn twee modellen van allebei 6,6 millimeter (zo dik als 6 creditcards). De WiFi-only modellen wegen respectievelijk 465 gram (10,5-inch) en 294 gram (8,4-inch). De Ultra-Power Saving Mode zorgt voor een extra lange accuduur. De tablets beschikken net als de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner, waarmee je snel kan wisselen tussen gebruikersprofiel. Een handige nieuwe optie is de Call Forwarding-functie via Samsung SideSync 3.0. Hiermee staan de Tab S-tablets in contact met je smartphone en kan je vanaf de tablets telefoontjes plegen en ontvangen.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

"We doen veel onderzoek naar wat mensen verwachten van hun toestellen," zegt Bjorn Jense, Marketing Manager Tablet & PC van Samsung Nederland. "Zo wordt de tablet steeds vaker gebruikt om filmcontent te bekijken en dat maakt de kwaliteit van het scherm extra belangrijk. Onze primaire focus bij de ontwikkeling van de Galaxy Tab S lag dan ook op beeldkwaliteit. We hebben gekozen voor een SuperAMOLED scherm – een beter mobiel display is er niet. Het scherm biedt een levensechte ervaring, of je nu foto's, video's of andere content bekijkt."

De Samsung Galaxy S Tab-tabletserie is vanaf 4 juli beschikbaar in 8,4-inch en 10,5 inch-inch en in de kleuren Titanium Bronze en Dazzling White. De Galaxy Tab S 8.4 is beschikbaar met WiFi en 16GB intern geheugen (uit te breiden met microSD tot 128GB) voor een verkoopadviesprijs vanaf € 399,-. De Galaxy Tab S 10.5 is beschikbaar met alleen WiFi of in een WiFi + 4G-variant met 16GB intern geheugen (uit te breiden met microSD tot 128GB) voor een verkoopadviesprijs vanaf € 499,-.

Samsung introduceert meteen ook veel accessoires voor de Galaxy S Tab-tablets, zoals de Book Cover (in te stellen op drie posities, zodat je altijd ontspannen kunt lezen, films kijken en typen) en de Simple Cover (beschermend, maar lichter en slanker). Het Book Cover Keyboard is een ergonomisch en slank toetsenbord waarop je altijd comfortabel werkt. De Book Cover en Simple Cover zijn vanaf 4 juli beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf respectievelijk € 59,99 en € 29,99.

Samsung Galaxy Tab S 8.4
Samsung Galaxy Tab S 8.4

portablegear.nl