Interessant:

Vodafone 4G beschikbaar voor prepaid- en Hybride-klanten

nieuws 28 mei 2014 om 08:16

Vodafone ontsluit haar 4G-netwerk ook voor alle prepaid- en Hybride-klanten. Klanten met een 4G-toestel die in een 4G-gebied wonen of werken kunnen nu maandelijks kiezen of ze toegang willen kopen.

Vanaf september is het Vodafone 4G-netwerk landelijk dekkend en kunnen klanten in heel Nederland gebruikmaken van 4G.

Afgelopen maandag kondigde Vodafone aan dat de uitrol van 4G zes maanden voor ligt op schema. Door de zachte winter optimaal te benutten en slimmere inzet van frequenties en techniek ligt er sneller dan gepland een landelijk dekkend netwerk. Vodafone is momenteel de telecomprovider met de grootste 4G-dekking voor prepaidklanten in Nederland.

Voor het gebruik van het snellere 4G-netwerk kan een prepaid- of Hybride-klant een losse 4G-bundel kopen. Voor prepaidklanten kost dit € 5,- per maand en voor Hybride-klanten zijn de kosten € 2,50 per maand. De 4G-bundels kunnen in combinatie met een standaard databundel gebruikt worden. De snelheid van Vodafone 4G voor prepaid- en Hybride klanten is maximaal 25 Mbps download en 12,5 Mbps upload.

Vodafone's concurrent KPN rondde afgelopen april, na een periode van 15 maanden, de uitrol van haar 4G-netwerk in Nederland af. KPN legde eind 2012 1,3 miljard euro neer voor 15 vergunningen op het gebied van 4G/LTE-frequenties in Nederland. Vodafone betaalde toen in totaal 1,4 miljard euro voor 9 vergunningen voor de nieuwe frequenties.

portablegear.nl