Interessant:

Huawei Ascend P7 hands-on test

test 22 mei 2014 om 15:57

De Huawei Ascend P7 is Huawei's vlaggenschip model voor 2014. PortableGear bekijkt de smartphone met 5-inch display en Android 4.4 nader.

De Huawei Ascend P7 is een smartphone met een 5-inch Full HD IPS-display en een compact (6,5 millimeter dik) en licht (124 gram) design dat prettig in de hand ligt en prima in de broekzak past. Het toestel heeft een metalen frame en zowel de voorzijde als achterzijde zijn vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass 3. Aan de bovenzijde van het toestel vind je de 3,5mm audiopoort, aan de onderzijde van de Ascend P7 bevindt zich de miniUSB-aansluiting. Aan de achterzijde beschikt de P7 over een 13-megapixel camera met LED-flitser. Aan de rechterzijde bevinden zich de volumetoets (ook te gebruiken als cameratoets), de powertoets en de vakjes voor de microSD-kaart en de miniSIM-kaart. Deze laatste twee zijn in het toestel verborgen en moeten op een nogal omslachtige manier - door een meegeleverd pinnetje in een gaatje te drukken - worden geopend. De vakjes kan je er vervolgens volledig uit halen. Dit element voelt kwetsbaar en nogal amateurisch aan voor een dergelijke high-end smartphone.

Huawei Ascend P7: microSD- en miniSIM-kaartslot
Huawei Ascend P7: microSD- en miniSIM-kaartslot

Huawei Ascend P7: microSD- en miniSIM-kaartslot
Huawei Ascend P7: microSD- en miniSIM-kaartslot

De specificaties van de Ascend P7 zijn net iets minder dan als van concurrende topmodellen als de Samsung Galaxy S5, de Sony Xperia Z2 en de HTC One M8, maar niettemin zijn ze nog altijd zeer compleet en krachtig genoeg voor vlotte prestaties (daarbij is de prijs een stuk lager). Het toestel beschikt over 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 1,8GHz quad-core HiSilicon Kirin 910T (met Cortex A9 CPU) met 2GB RAM en ondersteuning van 3G/HSDPA, 4G/LTE, Bluetooth 4.0, DLNA, WiFi, WiFi-Direct, WiFi-hotspotfunctionaliteit, NFC, FM-radio en USB On-the-Go. De Ascend P7 draait op Android 4.4.2 KitKat met als schil daaromheen de Emotion UI 2.3-interface. Volgens Huawei kent deze interface 650 verbeteringen ten opzichte van het Emotion UI 1.6-interface op de voorgaande Ascend P6. Nieuw is onder meer de 'super power-saving'-modus, waarin het scherm gedimd wordt en alleen de basisfuncties (zoals de belfunctie en de contactlijst) actief blijven en minder dan 10 procent van de energie wordt gebruikt. Bij de Galaxy S5 duurt het activeren van een soortgelijke functie vrij lang, bij de Ascend P7 wordt deze functie binnen enkele seconden geactiveerd. Daarnaast heeft Huawei enkele apps voorgeinstalleerd, zoals Mirror (waarmee je de frontcamera kan gebruiken als spiegel) en Magnifier (waarmee de camera aan de achterzijde inzetbaar is als vergrootglas).

Huawei Ascend P7: Emoticon UI 2.3-interface
Huawei Ascend P7: Emoticon UI 2.3-interface

Huawei Ascend P7: 6,5 millimeter dik
Huawei Ascend P7: 6,5 millimeter dik

Huawei Ascend P7: 5-inch Full HD-display
Huawei Ascend P7: 5-inch Full HD-display

De Ascend P7 biedt uitgebreide camerafunctionaliteiten: het toestel is uitgerust met een 13-megapixel camera met Sony's 4de generatie BSI-sensor,  f/2.0-diafragma en LED-flitser, zodat je onder alle omstandigheden fraaie foto's maakt. Middels de Ultra Snapsnot-functie activeer je de camera vanuit de lockmodus in 1,2 seconden door dubbel te klikken op de volumetoets, iets wat goed werkt. De 8-megapixel frontcamera is onder meer voorzien van een panorama-selfie-modus en de mogelijkheid om selfie-video's in Full HD-kwaliteit op te nemen. Dankzij de Image Signal Processor (ISP) kan je rekenen op controle over geavanceerde camerafunctionaliteiten als autofocus, witbalans, focus en belichting. Met de Voice Photo-functie leg je foto's vast met daarbij een audioclip van 10 seconden. De camerasensor is wel dicht aan de rand van het toestel geplaatst, waardoor je goed moet opletten niet je vinger erop te leggen. Op het toestel vind je verder veel additionele cameramodi, zoals een modus waarin gezichten automatisch worden gedetecteerd en fraaier worden gemaakt door een zachtere focus. Ook is er een panoramodus waarin je met de frontcamera's groepsfoto's kan maken (drie foto's worden automatisch aan elkaar geplakt), wat erg leuk is. Daarnaast kan je op het toestel foto's eenvoudig bewerken en verfraaien met onder meer de opties 'Mooi maken' en 'Filters'.

Huawei Ascend P7: 13-megapixel camera
Huawei Ascend P7: 13-megapixel camera

Huawei Ascend P7: Android 4.4.2 KitKat
Huawei Ascend P7: Android 4.4.2 KitKat

De Huawei Ascend P7 is een zeer complete smartphone, die wellicht net iets mindere specificaties dan zijn concurrenten biedt, maar daarentegen is de prijs ook lager. Niettemin zijn de specificaties en functionaliteiten nog altijd toereikend voor de veeleisende smartphonegebruiker. Het toestel heeft een fraai en stevig design (afgezien van de fragiele uitneembare miniSIM- en microSD-vakjes), biedt prima connectiviteit en kent zeer uitgebreide en geavanceerde camerafunctionaliteiten, zodat het ook een prima alternatief is voor een compactcamera. Huawei heeft met de Ascend P7 al met al weer een complete smartphone met een aantrekkelijke prijs op de markt gezet.

portablegear.nl