Interessant:

Sony presenteert Cyber-shot DSC-RX100 III

nieuws 16 mei 2014 om 10:29

Sony heeft de Cyber-shot DSC-RX100, een geavanceerde compactcamera met een type 1-inch sensor, elektronische pop-up OLED-viewfinder en WiFi-support, gepresenteerd.

De Sony DSC-RX100 III heeft dezelfde 20,2-megapixel CMOS-sensor als de voorgaande DSC-RX100 II, maar Sony heeft een elektronische pop-up OLED-viewfinder, een snellere lens en de nieuwste BIONZ X-beeldprocessor toegevoegd. Daarnaast kan je het display aan de achterzijde nu 180 graden kantelen, zodat eenvoudig selfies zijn te nemen.

Dankzij het veelzijdige 24 mm groothoek-objectief kan je fraaie landschappen of grote groepfoto's vastleggen, terwijl je met de uitgebreide macro-modus ook prima close-ups maakt. De RX100 III heeft zelfs een accurate focus bij een volledige zoom terwijl het subject zich slechts op 30 centimer afstand van de lens bevindt. De ingebouwde 3-stop ruisfilter zorgt verder voor goede outdoor-opnames en dankzij de Intelligent Active-modus (de RX100 III is Sony's eerste RX-model met deze modus) worden bewogen video's voorkomen met behulp van Sony's frame analyse-technologie en 5-assige beeldstabilisatie.

De RX100 III ondersteunt WiFi, NFC en Sony's PlayMemories Camera Apps, waarmee foto's snel zijn te uploaden en te delen. Via de Smart Remote Control-modus is de camera te koppelen aan je smartphone of tablet: je ziet een live preview op je toestel en je kan via je smartphone/tablet een foto op afstand nemen. Tot slot biedt de Sony RX100 III een dual-video recording-mogelijkheid. In deze modus wordt tegelijkertijd een hoge bit-rate video (voor professionele editing) en een lagere bit-rate video (geoptimaliseerd om te delen via WiFi) opgenomen.

De Sony DSC-RX100 III verschijnt eerst in juni in de Verenigde Staten voor 800 dollar. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland volgt.

Sony Cyber-shot DSC-RX100 III
Sony Cyber-shot DSC-RX100 III

portablegear.nl


Gerelateerde producten