Interessant:

WiFi verkozen boven snoepjes in wachtruimtes

nieuws 15 mei 2014 om 15:11

Het aanbieden van WiFi blijkt de beste manier om mensen in wachtruimtes tevreden te houden, blijkt uit onderzoek. Mensen hebben liever WiFi dan tijdschriften, water of snoepjes.

Uit onderzoek van Bredin Research blijkt dat het aanbieden van WiFi de beste manier is om mensen in wachtruimtes tevreden te houden. Mensen voelen zich meer welkom in bedrijven waar een wachtruimte met WiFi is. Zij verkiezen WiFi-ondersteuning boven de aanwezigheid van tijdschriften, bulletinborden, snoep of water. Klanten zouden ook eerder terugkeren naar bedrijven met WiFi-support in de wachruimte en daarnaast zou zelfs de gemiddelde verkoop per klant bij bedrijven met WiFi-wachtruimtes hoger zijn.

Volgens het onderzoek is het voor de bedrijven belangrijk de WiFi-ondersteuning te promoten: dit zou hogere opbrengsten tot gevolg hebben en klanten zouden eerder informatie over het bedrijf delen op sociale media. Redenen waarom bedrijven (nog) geen WiFi-support hebben zijn angst voor de technische problemen en ondersteuning, kosten en afleiding van werknemers.

Tot slot meldt het onderzoek dat WiFi de productiviteit van een bedrijf verhoogt. Werknemers blijken het draadloze internet vooral te gebruiken voor zakelijke doeleinden, zoals het bijhouden van de inventaris, het houden van conferenties en toegang tot bedrijfsinformatie.

Cellular-news