Interessant:

Google Glass kost 111 euro om te maken

nieuws 15 mei 2014 om 08:45

De productiekosten van de Google Glass - waarvoor je bijna 1.500 dollar (ongeveer 1.100 euro) moet betalen - blijken slechts 153 dollar (ongeveer 111 euro) te zijn). Dat blijkt uit een productanalyse van researchbureau IHS Technology.

De 111 euro bevatten de hardware en fabricagekosten. Niettemin heeft Google geen enorme marge van 90 procent op de Google Glass, volgens IHS Technology. De uiteindelijk kosten voor Google zijn namelijk veel hoger in verband met niet-materiele kosten, zoals productonderzoek, software- en platformontwikkeling en de kosten van andere tools die nodig zijn voor de uiteindelijke ontwikkeling.

De hardware van de Google Glass kost 132,47 dollar (96 euro) en de fabricagekosten zijn 20 dollar (15 euro). Het frame van de Googe Glass is het duurste component van het toestel met een prijs van 22 euro (16 euro), 17 procent van de totale hardwarekosten. Dit frame is namelijk vervaardigd van titanium, een erg robuust en duur materiaal dat voornamelijk in militaire vliegtuigen en in de frames van sommige luxe-zonnebrillen wordt gebruikt.

Hoewel de Google Glass nog niet officieel via retail verkrijgbaar is, zijn er al wel duizenden modellen op de markt. Google maakt afgelopen maart bekend te gaan samenwerken met Luxottica, de fabrikant van de modieuze Ray-Ban zonnebrillen, voor de ontwikkeling van Google Glass-brillen. Volgens een uitgelekt patent werkt Google momenteel ook aan een Google Glass-contactlens.

Google Glass
Google Glass

Cellular-news