Interessant:

TomTom introduceert GO 40, 50 en 60

nieuws 7 mei 2014 om 11:03

TomTom maakt real-time verkeersinformatie voor meer autorijders beschikbaar met de introductie van de TomTom GO 40, 50 en 60. Alle TomTom GO-apparaten beschikken nu over Lifetime TomTom Traffic.

De TomTom GO 60 (6-inch), GO 50 (5-inch) en GO 40 (4,3-inch) zijn instapmodellen in TomTom's GO-serie navigatiesystemen. Via de MyDrive Mobile App op je smartphone krijg je op deze modellen drie maanden gratis de beschikking over real-time verkeersinformatie via TomTom Traffic (daarna moet je abonnementsgeld betalen). Deze navigatiesystemen zijn Smartphone Connected, wat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van de databundel van je smartphone voor diensten als TomTom Traffic en Flitspalen.

TomTom GO 60 tomtom-go-60-02.jpg

Ondersteuning van Lifetime Maps zorgt ervoor dat dat je altijd met actuele kaarten rijdt: zolang je de TomTom GO gebruikt, mag je gratis maximaal vier volledige updates per jaar op het apparaat downloaden. De GO-serie ondersteunt verder functionaliteiten als 'Verkeersoverzicht' (bestuurders zien het volledige plaatje van alle files rond hen en kunnen in- en uitzoomen), 'verkeersdetails' (bestuurders zien verkeersongevallen in detail en zien precies welke wegen vast staan, waarom, en hoe lang), 'Filewaarschuwingen' (bestuurders zien precies waar een file begint en eindigt en ontvangen een waarschuwing als ze een file te snel naderen), 'Alternatieve / snelste route' (bestuurders krijgen altijd een aanbod voor de snelste beschikbare route), 'Accurate aankomsttijd' (real-time verkeersinformatie zorgt ervoor dat de aankomsttijd continu wordt geüpdate en accuraat is) en geavanceerde rijstrookbegeleiding (met 3D-weergave van moeilijke kruispunten).

Tot slot ondersteunen de nieuwe GO-modellen 'Tap & Go' (snel een routeplannen door op de kaart te tikken) en 'Speak & Go' (stembesturing, waardoor handsfree rijden mogelijk is). Verder zijn ze allemaal voorzien van een geintegreerd bevestigingssysteem voor in de auto.

"De TomTom GO is een reisgenoot voor iedere autorijder die zich door de verkeersdrukte moet worstelen", zegt Corinne Vigreux, Managing Director van TomTom Consumer. "Met deze nieuwe TomTom GO-serie vergroten we de beschikbaarheid van TomTom Traffic nog meer. Het is ons doel om nog meer bestuurders te helpen bij het vermijden van files en zo sneller op hun bestemming aan te komen."

De TomTom GO 60, GO 50 en GO 40 zijn te koop voor respectievelijk € 199,95, € 179,95 en € 159,95.

TomTom GO 50
TomTom GO 50

portablegear.nl