Interessant:

Kim Dotcom richt politieke partij op: Internet Party

nieuws 28 maart 2014 om 09:58

Kim Dotcom, de oprichter van de controversiele en inmiddels verboden Megaupload sharing-site, is in Nieuw-Zeeland een eigen politieke partij begonnen: de Internet Party.

Megaupload werd - vanwege de vele illegale content - begin 2012 door de FBI gesloten en eigenaar Kim Dotcom werd in Nieuw-Zeeland gearresteerd. Dotcom heeft altijd gezegd dat het sluiten van Megaupload en het proces tegen hem "politiek is ingegeven". Dotcom kwam begin 2013 op borgtocht vrij en introduceerde toen met MEGA meteen de opvolger van Megaupload.

De in Duitsland geboren Kim Dotcom (wiens officiele naam eerder Kim Schmitz was) heeft zelf niet de Nieuw-Zeelandse nationaliteit, waardoor hij zich niet zelf kandidaat kan stellen aan de parlementsverkiezingen van Nieuw-Zeeland, maar niettemin mag hij wel een partij oprichten. Dotcom is beschuldigd van fascisme, omdat hij een gesigneerd exemplaar van Adolf Hitlers Mein Kampf kocht, maar zelf ontkent hij een fascist te zijn. In Amerika worden in verschillende rechtszaken miljoenen van Dotcom geeist wegens copyright-schending en digitale piraterij en de VS wil dat Nieuw-Zeeland hem uitlevert.

Dotcom zegt zelf over zijn Internet Party: "Dit is een beweging voor de vrijheid van internet en technologie, voor privacy en politieke verandering". De Internet Party lijkt nauw verwant met The Pirate Party, de Zweedse politieke partij van torrentsite The Pirate Bay die in 2006 werd opgericht. Deze partij haalde in 2009 een zetel in het Europese parlement.

MEGA
MEGA

The Guardian