Interessant:

HTC One M8 officieel geintroduceerd

nieuws 26 maart 2014 om 09:35

HTC heeft, zoals verwacht, gisteren in Londen officieel de HTC One M8 onthuld. Deze opvolger van de succesvolle HTC One M7 uit 2013 beschikt over de nieuwe HTC Sense 6-interface en een nieuwe Duo Camera-technologie.

De HTC One M8 (eerder ook bekend als The All New HTC One) heeft een volledige aluminium unibody, die komt in de kleuren Gunmetal Grey en Glacial Silver. Het toestel beschikt over een quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor, heeft een 5-inch Full HD touchdisplay en draait op Android 4.4.2 KitKat. Nieuw is de HTC Sense 6-interface. Onderdeel hiervan is onder meer Motion Launch. Deze toepassing detecteert je omgeving, zodat je interactie kunt hebben met je telefoon zonder dat het scherm aan staat. Met een simpele swipe ontgrendel je het toestel en kun je direct een applicatie openen. Door twee keer op het scherm te tikken, schakel je het scherm aan en uit. Auto Answer zorgt ervoor dat je, zonder het scherm aan te raken, een telefoontje kunt beantwoorden door het toestel simpelweg naar je oor te brengen. Verder is deze interface vernieuwd met een strakker en visueel aantrekkelijker uiterlijk, aanpasbare kleurthema's en het levert een meer intuïtieve, gepersonaliseerde gebruikservaring.

HTC One M8
HTC One M8

Daarnaast is HTC BlinkFeed intuïtiever geworden, met continu scrollen voor een vloeiende browsing-ervaring en een nieuwe lay-out die artikelen en updates op aantrekkelijke wijze presenteert. Je kunt eenvoudiger nieuwe mediabronnen vinden en toevoegen en daarnaast een eigen feed maken voor specifieke onderwerpen of interesses. Met News Bundles die alle artikelen en tweets over hetzelfde onderwerp samenbrengen en meer dan 1.000 content partners gegroepeerd op categorie, is het eenvoudig om de voor jou meest interessante en relevante nieuws te volgen. HTC laat verder weten dat HTC BlinkFeed binnenkort ook beschikbaar komt als app in de Google Play Store voor andere Android-smartphones.

HTC One M8
HTC One M8

De HTC One M8 is verder voorzien van een nieuwe Duo Camera met HTC's innovatieve UltraPixel-module, een dubbele LED-flitser en Full HD (1080p) videorecorder. Hiermee maak je in alle lichtomstandigheden scherpe foto's en hoogwaardige video's. Een 5-megapixel ultrawijde frontcamera zorgt ervoor dat je eenvoudig selfies maakt. Met 'UFocus' creëer je professioneel ogende portretten door, na het nemen van de foto, de focus aan te passen. HTC Zoe (waarmee je je content mixt tot één verzameling van foto's en video's) is op de HTC One (M8) geëvolueerd tot een socialer, cloud-gebaseerd platform. Je kunt Zoe Video's delen op je tijdlijn en vrienden uitnodigen om hun foto's, video’s en favoriete nummers toe te voegen. Om dit mogelijk te maken, wordt deze zomer de HTC Zoe app beschikbaar gesteld in de Google Play store.

Tot slot vind je op de HTC One M8 de nieuwste HTC BoomSound-technologie voor een vol, krachtig en helder geluid. Het toestel levert 25 procent meer geluid dan zijn voorganger, de HTC One M7. De dubbele speakers aan de voorzijde met nieuwe versterkers en een persoonlijk audioprofiel zorgen voor een rijkere geluidservaring. Ondersteuning van 4G/LTE en NFC is standaard en het 16GB (of 32GB) geheugen is uitbreidbaar via microSD. Tegelijkertijd met de M8 introduceert HTC de HTC Dot View, een innovatieve cover die is geoptimaliseerd voor de HTC Sense 6-interface. De Dot View-cover beschermt niet alleen het toestel, maar het laat ook notificaties zien in een retro, matrixstijl. Ook is het mogelijk om met de cover over je toestel, het scherm te activeren door twee keer te tikken en zo de tijd en het weer te zien. Je kunt daarnaast checken of je nieuwe tekstberichten en e-mails hebt ontvangen.

De HTC One M8 is vanaf 4 april verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 699 euro.

portablegear.nl