Interessant:

Belschuld jongeren weer toegenomen

nieuws 18 maart 2014 om 10:24

De belschuld van jongeren is het afgelopen half jaar met 10 procent gestegen: de gemiddelde schuld van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar bedraagt 550 euro.

Dat meldt treinkrant Spits op basis van cijfers van incassobureau Lindorff. Bij het incassobureau steeg het aantal jongeren dat zijn telecomabonnement niet kon betalen het afgelopen half jaar met 10 procent. Veel jongeren hebben geen idee hoeveel zij moeten betalen als zij data buiten de bundel gebruiken, bijvoorbeeld bij het veelvuldig bekijken van YouTube-filmpje of het versturen van foto's via WhatsApp.

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Klijnsma, wil de toenemende telecomschulden van jonge mensen (de meest voorkomende schulden in deze leeftijdsgroep) keren. Daartoe had zij in oktober 2013 een gesprek met de grote telecomoperators, welke toen beloofden om meer te doen om schulden bij jongeren te voorkomen. In april wil de staatssecretaris zien of dit echt gelukt is.

PortableGear stelde eerder een lijst samen met torenhoge telefoonrekeningen door mobiel gebruik in het buitenland. Sinds 1 januari 2013 moeten providers een waarschuwings-sms'je versturen als je je databundel hebt verbruikt om onverwachte torenhoge rekeningen te voorkomen.

Spits