Interessant:

Doro onthult TabEasy-seniorentablet

nieuws 24 februari 2014 om 11:57

Doro heeft op het Mobile World Congress in Barcelona haar met de Doro EasyTab, een 10,1-inch Android-tablet voor senioren. Daarnaast introduceerden de Zweden de Liberto 820 (smartphone) en nieuwe EasyPC-laptops.

De afgelopen twee jaar heeft Doro gebruiksvriendelijke interfaces ontwikkeld voor tablets en PC's, zodat deze toegankelijker zijn voor senioren. Met behulp van deze kennis introduceert het Zweedse bedrijf nu de Doro TabEasy. Deze Android-tablet biedt een vergelijkbare interface als de Doro-smartphones - een omgeving waarin bijvoorbeeld internet, YouTube en het toestel eenvoudig zijn te besturen. Daarnaast heeft de 10-inch tablet een extra hoes waardoor de Doro TabEasy beter en steviger in de hand ligt.

Naast de Doro TabEasy komt Doro met de Liberto 820-smartphone. Deze opvolger van de Liberto 810 beschikt, aldus Doro, "over nog niet eerdere vertoonde functies in een Doro". Welke dat dan zijn, vermeldt Doro echter nog niet.

Verder kondigt Doro een nieuwe serie Doro EasyPC-laptops aan. De Doro EasyPC is beschikbaar in drie verschillende versies: met 15-inch screen, 17-inch screen en met 15-inch touch screen. Tevens introduceert Doro hierbij een vereenvoudigd en duidelijker toetsenbord, zodat visuele beperkingen geen probleem zijn.

Doro zegt in het persbericht "zich te richten op laptops en tablet, nu het de markt voor mobiele telefoons en software heeft veranderd". Het bedrijf laat gelijk weten dat "TV de volgende uitdaging is. Doro gelooft dat de TV kan worden gebruikt om senioren verder bekend te maken met de modernste digitale ontwikkelingen omdat zij al vertrouwd zijn met dit apparaat." Het is nog niet bekend wat voor TV-producten in de planning heeft staan.

Doro Liberto 820
Doro Liberto 820

Doro