Interessant:

McAfee Mobile Security: gratis voor Android en iOS

nieuws 25 februari 2014 om 11:42

McAfee heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een gratis versie van McAfee Mobile Security aangekondigd voor Android, iPhone en iPad.

De aankondiging maakt deel uit van een initiatief van Intel, het moederbedrijf van McAfee, om beveiliging tot een meer geïntegreerd onderdeel van de consumentenbeleving te maken. De gratis versie van McAfee's beveiligingsapp voor Android beschikt over verbeterde beschermingsmogelijkheden en ontsluit voor het eerst hardwarematige beveiligingsfuncties in mobiele apparaten op basis van Intel-technologie. McAfee heeft onlangs ook McAfee Mobile Security for iOS gelanceerd, dat gratis te downloaden is in de Apple iTunes app store.

McAfee Mobile Security is ontwikkeld met het oog op privacy en beveiliging. Het voorkomt inbreuk op de privacy, beschermt tegen dataverlies en identiteitsdiefstal, en biedt functies die helpen bij verlies of diefstal van het toestel. Verder biedt het beveiligingsfuncties op het gebied van anti-virus, app-bescherming, webbeveiliging en het filteren van telefoongesprekken en SMS-berichten. Onlangs is ook McAfee Mobile Security for iOS-toestellen gelanceerd, met diverse beschermingsfuncties die tot nu alleen beschikbaar waren voor Android-gebruikers. Deze gratis software biedt iPhone- en iPad-gebruikers onder andere een sterk beveiligde digitale 'kluis' voor persoonlijke informatie, een beveiligingscamera, detectie van pogingen om de iPhone te 'jailbreaken', backupfunctionaliteit en meer.

McAfee Mobile Security, dat te downloaden is via de Google Play Store, biedt complete bescherming tegen privacy- en beveiligingsdreigingen, zonder dat de consument daarvoor hoeft te betalen. Volgens de bevindingen uit het recente McAfee-onderzoek Liefde, Relaties en Technologie, bewaren en delen consumenten steeds meer informatie op en via hun mobiele apparaten, echter zonder daarbij de nodige maatregelen te nemen om deze informatie en apparaten te beschermen.

McAfee Mobile Security
McAfee Mobile Security

portablegear.nl