Interessant:

Sony introduceert Xperia Z2 en M2

nieuws 24 februari 2014 om 10:14

Sony breidt haar smartphone-portfolio uit met de mid-range Xperia M2 (4,8-inch, Android 4.3) en de waterdichte high-end Xperia Z2 (5,2-inch, Android 4.4).

De Sony Xperia Z2 is een waterdichte smartphone/phablet met een 5,2-inch touchscreen en een 20,7-megapixel camera. Volgens Sony heeft deze camera een sensor die 30% groter is dan die van de meeste smartphones en daarmee vergelijkbaar is met de sensor van digitale camera's. Daarnaast is bijzonder dat je met de camera video's in 4K (Ultra HD) (3840 x 2160 pixels / 30p) resolutie kan vastleggen. Daarnaast zorgt de SteadyShot ervoor dat jouw beelden vloeiend worden afgespeeld, ook wanneer je al lopend video's oneemt. Met de nieuwe Movie Creator kun je jouw video's op maat maken en bijwerken zodat je eenvoudig kunt kiezen wat je wilt delen.

De Xperia Z2 heeft een verbeterde uitvoering van Sony's zogenaamde OmniBalance-design. De glazen panelen zijn omhuld door één enkel aluminium frame met gladdere hoeken. Dit waterdichte en stofbestendige (IP58 & IP55) toestel is daarnaast ook voorzien van een aparte cameratoets. De camera beschikt over handige toepassingen als Timeshift Video (120 frames per seconde schieten en scènes selecteren om de afspeelsnelheid te vertragen en video's in slow-motion te bekijken, ook onder water), Background Defocus (simuleert een onscherpe achtergrond voor professioneel ogende foto's), AR Effect (Augmented Reality-animaties in video-opnames) en Vine (op eenvoudige wijze in elkaar overlopende video's maken, ook onder water).

Deze opvolger van de Xperia Z1, die draait op Android 4.4 KitKat, beschikt verder over een geïntegreerde Qualcomm Snapdragon-801 processor met 2,3GHz quad-core Krait CPUs en 4G/LTE voor snelle prestaties bij multitasken, surfen en het bekijken van media. De Xperia Z2 bevat een grote 3.200 mAh accu met uitstekende accuprestaties. Met de Battery STAMINA-modus van Sony kan je de accuduur verder verlengen. Deze schakelt namelijk automatisch alle functies uit die je niet nodig hebt, zodat stroom wordt bespaard wanneer de display is uitgeschakeld. Zodra je op de aan-/uitknop drukt zal alles weer op en top werken. 

De Sony Xperia Z2 is vanaf april te koop voor een nog onbekende prijs.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

De Sony Xperia M2 is een 4,8-inch Android 4.3-smartphone met een hoogwaardige technologie tegen een scherpe prijs. De combinatie van het Sony OmniBalance-design, herkenbaar van de Z-serie, een krachtige quad-core processor en een groot qHD-display levert goede prestaties op het gebied van multitasking en multimedia. De Xperia M2 is voorzien een 8-megapixel camera met een Exmor RS for mobile-sensor die is uitgerust met Autoscene Recognition en HDR en video's kan je in 1080p Full HD opnemen. Op de camera vind je handige apps als Social Live (live media delen via Facebook), Timeshift Burst (31 frames opnemen voor- en nadat je de sluitertoets hebt ingedrukt) en Picture Effect (foto's voorzien van creatieve effecten). De combinatie van de Qualcomm Snapdragon 400-processor met 1,2GHz quad-core CPU's, 4G/LTE en een 2.300 mAh accu met STAMINA modus 3.0 zorgt voor snelle online prestaties en een lange accuduur. Via NFC of Bluetooth (4.0) is eenvoudig een draadloze headset aan te sluiten. Daarnaast ondersteunt de Xperia M2 DLNA, MHL, FM-radio en aGPS. Bij aanschaf van de Xperia M2 mag je gratis drie nieuwe blockbusters van Sony Pictures downloaden en krijg je 30 dagen gratis toegang tot de 25 miljoen tracks van Music Unlimited.

De Sony Xperia M2 wordt, net als de Xperia Z2, in april gelanceerd voor een nog onbekende prijs.

Sony Xperia M2
Sony Xperia M2

portablegear.nl