Interessant:

Meer jonge gameverslaafden door tablets

nieuws 18 februari 2014 om 11:08

In 2013 werden in de Jellinek-kliniek meer jonge gameverslaafden behandeld dan in de jaren daarvoor. Volgens Jellinek komt deze stijging door de toegenomen beschikbaarheid van games voor smartphones en tablets.

Volgens Jellinek is er sprake van een gameverslaving als iemand meer dan 16 uur per week games speelt en als gevolg daarvoor slechter functioneert. Het zijn voornamelijk tieners die er mee te maken krijgen, maar er zijn ook steeds meer twintigers. Daarnaast zijn het vooral jongens. Omdat games tegenwoordig, dankzij smartphone en tablet, altijd en overal aanwezig zijn (met daarbij contact via internet met andere gamers) is het voor ouders lastig om de grenzen te stellen wat betreft gaming. Naast psychische problemen kunnen gameverslaafden ook te maken krijgen fysieke problemen, zoals obesitas, obstipatie, diarree en buikpijn.

De Jellinek-kliniek behandelde in 2013 ruim 50 jongeren voor gameverslaving. Dit was aanzienlijk meer dan in de jaren daarvoor. De stijging komt niet alleen door de toename van de toegankelijkheid van games via tablets en smartphones. Ouders trekken ook eerder aan de bel als hun kind een gameverslaving heeft.

Meer jonge gameverslaafden door tablets
Meer jonge gameverslaafden door tablets

GGZ Nieuws