Interessant:

Nokia en HTC stoppen patentenstrijd

nieuws 11 februari 2014 om 11:12

Nokia en HTC hebben een eind gemaakt aan alle patentrechtszaken tussen de bedrijven en hebben zelfs een overeenkomst gesloten over samenwerking op het gebied van patenten en technologie.

- Martijn van der Maas - HTC zal Nokia betalingen verrichten en de samenwerking heeft betrekking op HTC's LTE-patentportfolio, waarmee Nokia's licentie-aanbod verder versterkt wordt. De bedrijven zullen in de toekomst ook samen technologische ontwikkelingen onderzoeken. De volledige details van zijn de patentovereenkomst zijn vertrouwelijk.

"We zijn erg blij een overeenkomst en samenwerking met HTC te hebben bereikt, aangezien HTC al lange tijd een licentie-afgever is voor Nokia's essentiele standaardpatenten", aldus Paul Melin, de baas van de afdeling intellectueel eigendom van Nokia. "Deze overeekomst rechtvaardigt de implementatie van Nokia's patenten en zorgt ervoor dat we ons kunnen richten op toekomstige licentie-mogelijkheden".

"Nokia heeft een van meest vooraanstaandste portfolio's in de industrie", vertelt Grace Lei, de patentenman van HTC. "HTC, als pioneer in de smartphone-industrie met een sterk patentportfolio, is blij met deze overeenkomst, waardoor we ons kunnen blijven focussen op innovatie voor consumenten".

Nokia