Interessant:

Olympus: E-M10, TG-850 en SP-100EE

nieuws 30 januari 2014 om 08:57

Olympus heeft haar camera-assortiment uitgebreid met de OM-D E-M10 (een Micro Four Thirds-systeemcamera), de TG-850 (een robuuste outdoor-camera) en de SP-100EE (een krachtige superzoom-camera).

De Olympus OM-D E-M10 Micro Four Thirds-systeemcamera biedt de beeldkwaliteit, klassieke vormgeving en hoge autofocussnelheid van de E-M5 met de krachtige mogelijkheden van de E-M1- alles in een compacte en volledig metalen behuizing. In tegenstelling tot veel spiegelreflexcamera's die vaak om gewicht te besparen van plastic worden gemaakt, is de E-M10 vervaardigd uit een volledig metalen behuizing met de fraaie en solide afwerking van een topmodel. De TruePic VII haalt het beste uit de geavanceerde optische elementen van de camera. De uitstekende beeldkwaliteit is tevens te danken aan de ingebouwde 3-assige beeldstabilisator die is gebaseerd op het 5-assige systeem van de E-M5 en E-M1. De E-M10 biedt nog meer kenmerken van de E-M5 die het fotograferen vergemakkelijken. Zo is de grote en snelle elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels ideaal bij het bepalen van de compositie. Dankzij de Adaptive Brightness Technology worden zowel donkere als lichte scènes precies zo weergegeven als ze met het blote oog worden waargenomen.

Bij de E-M10 kan je met de 'Creative Control'-functie eenvoudig de compositie, scherpstelling, toon en kleur aanpassen in de zoeker, waarbij het effect van de wijzigingen kan worden beoordeeld voordat de daadwerkelijke opname wordt gemaakt. Tezamen met de FAST AF-functie en repeterende opnamemodus zorgt dat ervoor dat de E-M10 ook geschikt is voor het vastleggen van snelbewegende onderwerpen. FAST AF is Olympus' snelste AF-systeem ooit en werkt met 81 scherpstelpunten die het hele beeld beslaan. Ook wordt er gebruik gemaakt van de 'Small AF Target'- en 'Super Spot AF'-standen die het mogelijk maken om in te zoomen en scherp te stellen op hele kleine delen binnen het kader. Behalve over een pop-up flitser en een verstelbaar 3-inch toucshcreen beschikt de E-M10 over een ingebouwde WiFi-voorziening zodat hij direct kan communiceren met compatibele smartphones, en foto's direct kan doorsturen naar websites en sociale media. Ook kan de telefoon als afstandsbediening worden gebruikt zodat je de camera niet hoeft aan te raken bij bijvoorbeeld langere belichtingen.

De Olympus OM-D E-M10 body is vanaf half februari 2014 verkrijgbaar in zwarte en zilverkleurige uitvoering voor € 599,99.

Olympus OM-D E-M10
Olympus OM-D E-M10

De Olympus TG-850 is een robuuste outdoor-camera die geschikt is voor zware omstandigheden: hij is schokbestendig tot 2,1 meter, waterdicht tot 10 meter en bestand tegen een druk van 100 kilogram. Tevens is de camera bestand tegen temperaturen tot -10°C. Daarnaast beschikt de TG-850 over een 21 mm ultragroothoeklens en een 180 graden kantelbaar display. De elementen in de lensconfiguratie maken gebruik van nieuwe glasmaterialen en zijn dunner en compacter. Ook bij de maximale groothoekinstellingen zijn de optische prestaties uitstekend. De iHS-technologieën zorgen ervoor dat er onder alle omstandigheden fraaie foto's kunnen worden gemaakt (maximaal ISO 6.400). Het effect van camerabewegingen wordt tegengegaan door een beeldstabilisatiemechanisme op basis van lensverschuiving. Dit systeem is gebaseerd op de dezelfde technologie die wordt gebruikt bij veel spiegelreflexcamera's. De 16-Megapixel BSI CMOS-sensor werkt nauw samen met de nieuwste TruePic VII-processor voor de best mogelijke resultaten. De TG-850 is verder voorzien van een aantal creatieve filters. Ook is het mogelijk om intervalopnamen te maken tot 99 opnamen. Tevens kan er gefilmd worden in Full HD kwaliteit. High Speed opnamen kunnen worden gemaakt met een snelheid van 120 frames per seconde. De High Speed-functie combinatie met het snelle FAST AF autofocus systeem en een repeterende-opnamesnelheid van 7,1 fps maakt de Olympus TG-850 zeer geschikt voor het vastleggen van snelbewegende voorwerpen.

De Olympus TG-850 is vanaf maart 2014 in de kleuren zilver, zwart en wit verkrijgbaar voor een prijs van € 299,99.

Olympus TG-850
Olympus TG-850

De Olympus SP-100EE is een superzoom-camera met een ultrazoomlens met 50x optische zoom. Dankzij deze krachtige zoomfunctie leg je ver afgelegen onderwerpen haarscherp vast. Dankzij de Super Macro-modus kan je echter ook prima macro-opnames maken: je fotografeert hiermee onderwerpen al op 1 cm afstand. Bijzonder op de SP-100EE is de zogenaamde 'Dot-Sight'-richtkijker. Dit is een nauwkeurig hulpmiddel om snelbewegende onderwerpen of onderwerpen op grote afstand secuur en snel te kunnen scherpstellen. Daarnaast zorgt IHS-technologie dat je precies dat fotografeert wat je wilt, ongeacht de omstandigheden. Een optionele Flash Air-kaart maakt het mogelijk je opnamen vanaf de camera te delen met je smartphone of tablet. De camera is ook geschikt voor Full HD filmopnamen met 60 frames per seconde. De SP-100EE biedt standaard een aantal Art Filters waarmee je creatief aan het werk kan met verschillende artistieke effecten. Om de ultrazoommogelijkheden van de camera optimaal te kunnen benutten, is de camera voorzien van een beeldstabilisatiesysteem dat compensatie biedt voor camerabewegingen. De 16-Megapixel BSI CMOS-sensor van de camera werkt nauw samen met de nieuwste TruePic VII-processor voor de best mogelijke resultaten. Tot slot beschikt de Olympus SP-100EE over een grip gemaakt van elastomeer dat zacht aanvoelt en niet glijdt dankzij een ribbelige textuur. 

De Olympus SP-100EE is vanaf maart 2014 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 399,99.

Olympus SP-100EE
Olympus SP-100EE

portablegear.nl