Interessant:

Angry Bird als mascotte National Hockey League

nieuws 27 januari 2014 om 13:52

De Finse gamedeveloper Rovio introduceert een nieuwe Angry Bird als mascotte van de Amerikaanse ijshockeyleague (National Hockey League): NHL HockeyBird.

De NHL HockeyBird is een bijzonder groot uitgevallen Angry Bird (meer dan 2 meter lang en zwaarder dan 107 kilogram, de veren alleen al wegen volgens Rovio zo'n 32 kilogram). Hij is vooralsnog alleen op televisieschermen te zien. "Hij vloog vanuit Finland naar Noord-Amerika voor de NHL Mascot Draft, werd daar snel nummer 1 en reist nu Amerika rond om ijshockey te promoten", aldus Rovio. NHL HockeyBird maakt een tour  rond de NHL stadions en zal te zien zijn op grote schermen in Los Angeles, New York, Chicago en Vancouver. Als je de mascotte ziet, moet je van Rovio "Squawk!" roepen.

NHL HockeyBird brengt ook spelletjes naar de ijshockeystadions. Er zijn twee interactieve stadionspellen (Slingshot en Slapshot) die gebruikmaken van voicetechnologie en die het publiek in het stadion kan spelen. De prestaties van NHL HockeyBird zijn afhankelijk van de aanmoedigingen en het applaus van de fans. Hoe meer geluid het publiek maakt, hoe meer kracht hij verzamelt. En hoe meer kracht hij heeft, hoe beter hij presteert.

In China maakten de Angry Birds in 2012 ook reclame voor McDonald's.

Rovio