Interessant:

Mobieltje haalt energie uit suiker

nieuws 28 januari 2014 om 10:40

Wetenschappers van de technische universiteit van Virginia hebben een smartphone-batterij ontwikkeld die energie kan halen uit suiker.

Het onderzoeksteam van de universiteit denkt dat de batterij-op-suiker binnen drie jaar conventionele batterijen in smartphones en tablets kan vervangen. De 'suikerbatterij' maakt gebruik van chemische reacties om elektriciteit te genereren uit moleculen die in suiker zitten. Het is niet de eerste batterij-op-suiker die is ontwikkeld, maar dit vroege prototype heeft een hogere energiedichtheid en hoeft minder vaak te worden herladen als voorgaande suikerbatterijen.

"Suiker is een perfecte energieopslagverbinding in de natuur", aldus een wetenschapper van de Virginia Universiteit. "Het is dus slechts logisch dat we proberen om deze natuurlijke energie te gebruiken op een milieuvriendelijke manier om een batterij te produceren".

Eerder waren er concepten voor het opladen van je mobieltje met windzonne-energieluchtdans-energie, lichaamswarmte, een golftas, een speciaal t-shirtkokend watersportschoenencolaplanten, een parapluurine en onweer.

Time Tech