Interessant:

Top 10 phablets: van groot naar klein

achtergrond 15 oktober 2013 om 11:19

De telecommarkt wordt de laatste tijd overspoeld door phablets - smartphones die dankzij een groot display ook functioneren als tablet. PortableGear zet een top 10 van groot naar klein voor je op een rij.

1. Asus FonePad (7-inch)

De Asus FonePad (ME371) combineert "de functionaliteiten van een smartphone met de veelzijdigheid van een tablet", zoals Asus het zo fraai formuleert - precies wat je verwacht van een phablet. Deze 340 gram zware en 10,4 millimeter dikke phablet is voorzien van een 7-inch IPS HD-display, Android 4.1, een nieuwe Intel Atom Z2420 (Lexington)-processor, 3G-ondersteuning (waarmee voicebellen mogelijk is), 32GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) en een 1,2-megapixel webcam. Fotograferen doe je met de 3-megapixel camera aan de achterzijde. SuperNote Life (notitie-app) en WebStorage Office Online (om onderweg Office-documenten te bewerken) worden meegeleverd met de FonePad. Dit model krijgt binnenkort een kleiner (6-inch) broertje met de Asus FonePad Note.

Adviesprijs: 249 euro

Asus FonePad
Asus FonePad

2. Sony Xperia Z Ultra (6,4-inch)

De Sony Xperia Z Ultra is het derde model in Sony's robuuste Xperia Z-serie, na de originele Xperia Z (5-inch smartphone) en de Xperia Tablet Z (10,1-inch tablet). De Xperia Z Ultra draait op Android 4.2 en heeft een groot Full HD-touchscreen van 6,44-inch waarvoor gebruik is gemaakt van Sony's TRILUMINOS Display-technologie, dat zorgt voor een breed palet aan rijke natuurlijke kleuren. De Xperia Z Ultra heeft een dunne behuizing van slechts 6,5 millimeter en een fraai 'OmniBalance'-design met een voor- en achterzijde van gehard glas. Het toestel beschikt daarnaast over een IP55/IP58-certificatie, wat betekent dat de telefoon stof- en waterbestendig is. Zo is het onder meer mogelijk om onder water video's in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen. Bijzonder is verder de zeer krachtige 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor die zorgt voor snelle prestaties en multitasking.

Adviesprijs: 719 euro 

Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z Ultra

3. Sony Galaxy Mega 6.3 (6,3-inch)

De Samsung Galaxy Mega 6.3 (i9205) heeft een groot breedbeeld HD-display van 6,3-inch en beschikt over Android 4.2 Jelly Bean, een dual-core processor en 8GB of 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Dankzij de mogelijkheid om op twee schermen (in de Split Screen-modus) tegelijkertijd te werken en handige features, zoals 'MyFiles', 'S Memo' en 'S Planner' is multi-tasken eenvoudig. Met 'Air View' bespaar je tijd: je houdt enkel je vinger boven de content en je krijgt een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening, zonder dat je de bestanden één voor één hoeft te openen. Met de 'Story Album' functie sla je op deze phablet alle waardevolle momenten automatisch op in een fotoalbum. Aanvullende informatie, zoals aantekeningen, locaties en informatie over het weer, worden samen met de foto's en video's verzameld en gesorteerd aan de hand van je tijdslijn, geo-tag informatie of een specifiek evenement. 

Adviesprijs: 599 euro 

Samsung Galaxy Mega 6.3
Samsung Galaxy Mega 6.3

4. Huawei Ascend Mate (6,1-inch)

De Huawei Ascend Mate is een phablet met een zeer groot 6,1-inch touchdisplay van krasbestendig Gorilla Glass. De Ascend Mate draait op Android 4.1 Jelly Bean en is verder uitgerust met een 1,5GHz quad-core processor, 32GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 1,3-megapixel frontcamera, WPS Office (voor het bekijken van Office- en PDF-documenten) en ondersteuning van 3G/HSDPA, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, WiFi-Direct, DLNA, Bluetooth 4.0 en aGPS. De Ascend Mate komt in het zwart of wit.

Adviesprijs: 449 euro 

Huawei Ascend Mate
Huawei Ascend Mate

5. Acer Liquid S2 (6-inch)

De Acer Liquid S2 (S520) is een phablet met een groot 6-inch Full HD IPS-display (1.920 x 1.080 pixels) van het krasbestendige Gorilla Glass 3. De Liquid S2 draait op Android 4.2 Jelly Bean en maakt gebruikt van een krachtige 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2GB RAM. Daarnaast kent het toestel bijzondere krachtige camerafunctionaliteiten, met een 13-megapixel camera (met flitser en 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera/webcam. Bijzonder is dat video's ook in 4K Ultra HD (dat is met een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels) zijn op te nemen. Dankzij de Acer Float User Interface kunnen meerdere app-vensters blijven openstaan, waardoor je eenvoudig kan multitasken. Met een druk op de knop wordt de Float Apps shortcut (waarbij apps in een transparant scherm over een actieve functie worden getoond) geactiveerd. De Float Caller-notificatie zorgt er verder voor dat inkomende gesprekken getoond worden in een klein venster in plaats van het hele scherm in beslag te nemen. 

Adviesprijs: n.n.b.

Acer Liquid S2
Acer Liquid S2

6. Alcatel One Touch Hero (6-inch)

De Alcatel One Touch Hero is een 6-inch phablet met een 1,5GHz quad-core processor, Android 4.2 en een optionele E-Ink cover. De Hero heeft een 1080p Full HD-display en is daarnaast voorzien van een 13-megapixel camera, een 2-megapixel webcam/frontcamera en 8GB of 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Een optionele accessoire is een draadloze oplaadcover en een MagicFlip-cover met LED-notificaties bij binnenkomende berichten. De One Touch Hero wordt geleverd met een styluspen.

Adviesprijs: n.n.b. (geleverd met stylus)

Alcatel One Touch Hero
Alcatel One Touch Hero

7. HTC One Max (5,9-inch)

De HTC One Max is het derde model in HTC's One-serie, na de originele HTC One (4,7-inch) en de HTC One mini (4,3-inch). De One Max is het eerste phablet-model van HTC met een zeer groot 5,9-inch Full HD SuperLCD3-display. Het design lijkt verder erg op dat van de voorgaande One-modellen, met een unibody aluminium behuizing. De One Max is HTC's eerste toestel in de One-serie zonder Beats Audio-technologie, maar beschikt net als de andere modellen wel over BoomSound-speakers voor een goede audiokwaliteit. HTC's phablet draait op Android 4.3 Jelly Bean en maakt gebruik van een 1,7GHz quad-core processor met 2GB RAM. Bijzonder is dat de One Max - net als de concurrerende iPhone 5S - beschikt over een vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het toestel en je kan er drie verschillende vingerafdrukken in programmeren, waarmee je direct het toestel kan unlocken of een app kan opstarten. Aan de achterzijde vind je ook een 4-megapixel UltraPixel-camera, bekend van de HTC One (in tegenstelling tot op dat toestel ontbreekt op de Max-uitvoering echter optische beeldstabilisatie). HTC's eerste phablet is ook het eerste toestel met de vernieuwde HTC Sense 5.5-interface. Hierin zijn enkele verbeteringen voor HTC BlinkFeed (dat nu meer te customizen is) aangebracht en tevens kennen de camera en fotogallerijen kleine verbeteringen. 

Adviesprijs: 749 euro

HTC One Max
HTC One Max

8. Samsung Galaxy Note 3 (5,7-inch)

De Samsung Galaxy Note 3 (N9005) in Samsungs derde phablet in de Note-serie. Dit model is met een display van 5,7-inch nog groter dan de Note 1 (5,3-inch) en de Note 2 (5,5-inch). De Note 3 is voorzien van een Full HD-schermresolutie (1.080 x 1.920 pixels), een quad-core processor met 3GB RAM, een 13-megapixel camera, een 3.200 mAh batterij, 4G/LTE, WiFi-Direct, USB 3.0 Host, NFC en Bluetooth 4.0. Uiteraard ontbreekt ook de S-Pen stylus niet. Als je op de S Pen button klikt, verschijnt Air Command op het scherm met vijf handige functies. Met Air Command hoef je niet langer tussen schermen te switchen, commando's te onthouden of verschillende menu's te raadplegen. Bovenop al die technologische verbeteringen heeft de Note 3 een premium look and feel met een zachte achterzijde met een subtiel reliëf en een verfijnd stiksel. Door de verwisselbare back covers in vele kleuren kun je de Note 3 naar je eigen smaak aankleden. Tot slot kan je dankzij Multi Window naadloos wisselen tussen applicaties, zonder een venster te sluiten of een nieuwe pagina te openen. 

Adviesprijs: 749 euro (geleverd met stylus)

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

9. Acer Liquid S1 (5,7-inch)

De Acer Liquid S1 (S510) is een phablet (beschikbaar als single-sim en als dual-sim) met een groot 5,7-inch touchscreen en het Android 4.2 Jellly Bean-besturingssysteem. De Liquid S1 is voorzien van een krachtige 1,5GHz quad-core processor en 8GB geheugen. De connectiviteit is eveneens prima in orde met ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA en GPS. Daarnaast beschikt deze phablet over een 8-megapixel camera (met een 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 2-megapixel HD-frontcamera/webcam. Bijzondere functionaliteiten op de S1 zijn verder 'Studio Sound' (voor een een optimaal stereo-geluid) en Acer's 2-way Live Screen app (waarmee je een groep kan aanmaken waarin je tijdelijk vrienden kan uitnodigen, zodat bijvoorbeeld foto's snel met een groep mensen zijn te delen). Tot slot ondersteunt de Liquid S1 ook de Acer Float User Interface. In deze interface kan je meerdere apps open laten staan, zodat je snel kan multitasken.

Adviesprijs: 329 euro (dual-sim)

Acer Liquid S1
Acer Liquid S1

10. Samsung Galaxy Note 2 (5,5-inch)

De Samsung Galaxy Note 2 (N7100) is het tweede model in Samsungs Note-phabletserie en is met een display van 5,55-inch nog altijd een van de grootste phablets op de markt. Deze hybride tablet-smartphone is voorzien zijn van Android 4.1 Jelly Bean, een krachtige 1,6GHz quad-core processor, een Full HD SuperAMOLED Plus-display (van krasbestendig Gorilla Glass 2), een 8-megapixel camera (met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder), 3G/4G-ondersteuning en 2GB RAM. Met de meegeleverde S Pen-stylus lijkt het alsof je met een gewone pen op papier aan het werk bent, maar de digitale mogelijkheden zijn groter en slimmer. Met Air View kun je bijvoorbeeld snel een preview krijgen van een e-mail, fotogalerij, video of aantekening in de S Note-app. Je hoeft daarvoor alleen de S Pen even bóven de content te houden en je krijgt een preview te zien. Tot slot kun je op de Galaxy Note 2 meerdere schermen tegelijkertijd gebruiken met Popup Note, Popup Video en Popup Web. Deze multiscreen-optie is handig als je bijvoorbeeld meerdere websites op je scherm wil bekijken, maar ook om aantekeningen te maken in Popup Note térwijl je een video bekijkt.

Adviesprijs: 549 euro (geleverd met stylus)

Samsung Galaxy Note 2
Samsung Galaxy Note 2

 

portablegear.nl