Interessant:

Zakelijke bellers schamen zich niet snel

nieuws 4 oktober 2013 om 13:02

Bijna een kwart van de zakelijke gebruikers vindt het niet gênant om gebeld te worden tijdens een begrafenis. Vier procent schaamt zich zelfs nooit als hun mobieltje afgaat.

In een onderzoek naar zakelijk gebruik van mobiele telefonie door onderzoeksbureau inVotes van Maurice de Hond werden 353 respondenten gevraagd naar de meest gênant situaties waarin een telefoon kan afgaan. Voor 76% van hen levert een telefoontje gedurende een begrafenis of dergelijke plechtigheid een rood gezicht op. Opvallender is wellicht dat 24% van de respondenten zich niet ongemakkelijk voelt bij gebeld worden tijdens een begrafenis.

Gebeld worden tijdens een sollicitatiegesprek kwam op de tweede plaats, al vinden respondenten dat met 6% beduidend minder erg. Opvallend is de bereidheid van zakelijke telefoniegebruikers om overal en altijd bereikbaar te zijn. Ruim 4% geeft aan het nooit gênant te vinden als hun mobieltje afgaat. Het ontvangen van een telefoontje in de stiltecoupe van de trein of zelfs onder de douche zijn duidelijk geen taboe meer: respectievelijk 2% en 1% van de respondenten vindt dat ongemakkelijk. Telefoongerinkel tijdens een eerste date is zelfs voor niemand een bezwaar.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Voiceworks, specialist in zakelijke telefonie.

portablegear.nl