Interessant:

HP Officejet X576dw review

test 11 oktober 2013 om 12:40

De HP Officejet X576dw is een geavanceerde inkjet-printer die veel duurdere (laser)printers het nakijken geeft. PortableGear onderwerpt de X576dw aan een praktijktest.

De HP Officejet X576dw is een geavanceerde inkjet-printer die veel duurdere (laser)printers het nakijken geeft. PortableGear onderwerpt de X576dw aan een praktijktest.

Inleiding

De X576dw ziet er uit als een professionele laserprinter en presteert ook als dusdanig (daarover later meer), maar schijn bedriegt. Deze snelste printer onder de 1.000 euro gebruikt inkjet-technologie en geeft inkjet-printen een geheel nieuwe lading.

HP Officejet X576dw
HP Officejet X576dw

Installatie

De installatie van de HP Officejet X576dw is eenvoudig en kan op drie manieren. Allereerst is het mogelijk om de printer direct aan te sluiten met een USB kabel op je computer. Het is echter ook mogelijk om de printer op te nemen in je bedrade of draadloze netwerk. Op deze manier kan je met meerdere personen de HP Officejet X576dw gebruiken.

Bediening en basisfuncties

De bediening van de HP Officejet X576dw vindt plaats op een groot touchscreen kleurenscherm. Tik en swipe op het grote kleurentouchscreen om te printen, te kopiëren, te scannen, te faxen en digitale bestanden te verzenden. De HP Officejet X576dw is een multifunctional, dus naast printen kan er ook gescand (1.200 dpi) en gekopieerd worden. Dankzij de pagefeeder kan je meerdere pagina's tegelijkertijd kopiëren. Dubbelzijdig kopiëren behoort ook tot de mogelijkheden.

Prestaties

De prestaties van de HP Officejet X576dw zijn extreem. De pagina's komen zo snel uit de printer dat je jezelf afvraagt of er überhaupt iets geprint kan zijn. Goede kwaliteit wordt geprint met een snelheid van 42 pagina's per minuut. Reguliere kwaliteit wordt geprint met een snelheid van 70 pagina's per minuut, dus nog minder dan een seconde per pagina. De snelheid is hiermee tot twee keer hoger dan concurrerende (laser)printers in dezelfde prijsklasse. De printer print niet alleen snel, maar ook goedkoop. Met een HP 970 XL cartridge van rond de 85 euro kan je 9.200 pagina's afdrukken. Daarmee print je voor minder dan 1 cent per pagina, wederom fors goedkoper dan de concurrentie. De kwaliteit ten slotte is uitstekend. Foto's, plaatjes en tekst komen perfect op papier.

Bijzondere functies

Naast de uitstekende prestaties biedt de HP Officejet X576dw ook een aantal zeer nuttige functies. Zo kan je vanaf overal printen middels HP ePRINT als je printer toegang heeft tot internet. Je stuurt eenvoudigweg een email aan je printer en het document wordt direct afgedrukt. Handig is de mogelijkheid om met WiFi-apparaten zoals smartphones, tablets of computers direct verbinding te maken met de HP Officejet X576dw zonder dat je een draadloze router of toegangspuntnodig nodig hebt. Je kan dan bijvoorbeeld direct afdrukken vanaf je smartphone. Tot slot print je bestanden direct vanaf USB.

Conclusie

De HP Officejet X576dw is een complete multifunctional die inkjet-technologie herijkt. Onder de 1.000 euro is er geen laser- of inkjet-printer die sneller of goedkoper print. De kwaliteit van de prints is uitstekend en de connectiviteit is bovengemiddeld. Met een prijs van rond de 800 euro zal de X576dw niet direct de thuisgebruiker aanspreken. Voor de zakelijke markt is de HP Officejet X576dw echter zeker een aanrader!

portablegear.nl